Контракти.ua

2236  —  29.01.19
Хто замовив Катю Гандзюк? Батько вбитої активістки назвав замовників
Хто замовив Катю Гандзюк? Батько вбитої активістки назвав замовників

Батько Катерини Гандзюк назвав прізвища замовників. Текст відкритого звернення Віктора Гандзюка, заслуженого лікаря України, на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

   
"Я хотів би зробити коротку заяву. Мені важко говорити про смерть моєї єдиної доньки, тому прошу мати повагу до мене, до моєї Каті і не перебивати. У вас було шість місяців, щоб сказати все, що ви думаєте. Шість місяців від нападу на Катю до її смерті, від смерті до сьогоднішнього дня. Тому потерпить, будь ласка, і послухайте мене, батька вбитої, кілька хвилин у тиші.
Втратити єдину доньку. Повірити, що її більше немає. Повірити, що її вбили так цинічно, так жорстоко, як в Середньовіччі. Повірити, що весь цей час потрібно було змушувати слідство шукати замовників. Змушувати шукати організаторів. Змушувати шукати нападників. Завдяки тиску друзів Каті, тиску її колег, тиску журналістів, в яких залишилась честь та гідність – вдалося з'ясувати весь ланцюг: від виконавців вбивства до його замовників.
Замовників знає генпрокурор Луценко. Замовників знають в СБУ. Я впевнений, що замовників від самого початку знали і в МВС. Знали і мовчали. І тепер мовчать. Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москала, який пішов на це вбивство не просто так. Який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання.
Мені байдуже, чи є у продажному МВС, байдужої СБУ та бездіяльної прокуратурі конкретні докази проти замовників. Мені байдуже, як всі ці люди будуть брехати, що у них немає повноважень, щоб покарати винних. Байдуже. Я знаю тільки одне: коли організатор вбивства, кримінальний авторитет, який нещодавно вийшов із тюрьми, співпрацює з головою Херсонської обласної ради, партійцем партії "Батьківщина" Владиславом Мангером. Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з головою Херсонської обласної державної адміністрації, партійцем Блоку Петра Порошенко Андрієм Гордєєвим. Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з заступником Гордєєва Евгеном Рищуком – ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпрометовані назавжди.
Я хочу, щоб кожен, хто знав Катю, хто чув про Катю, кожен, хто співчував їй, кожен, хто любив її та підтримував її боротьбу зрозумів, що для мене, батька Катерини, вже немає різниці між замовниками та тими, хто їх весь цей час покривав. Для мене втрачена ця межа. Для мене тепер партія "Батьківщина" – це партія вбивць моєї доньки. Для мене тепер Блок Петра Порошенко – це партія вбивць моєї доньки.
Але я досі вірю, що наша країна змінюється. Вірю, що замовники, організатори та виконавці вбивства будуть покарані. Вірю, що й Петро Порошенко, й Юлія Тимошенко не готові йти на вибори у крові. Вірю, що вони почують біль батька, який втратив єдину доньку, і якнайшвидше позбудуться будь-яких зв'язків із цинічним вбивством моєї Каті. Вірю, що вони тут і зараз проведуть межу, покажуть, що є кордони, за які заходити не можна.
Я вірю, що у цій країні нарешті буде покарано винних і кожен справедливо отримає те, на що заслуговує. Дякую вам за увагу. Інших коментарів не буде".
Віктор Гандзюк, 28 січня 2019 року. Засідання тимчасової слідчої комісії розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів #ХтоЗамовивКатюГандзюк

Статьи по теме
Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера
Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера

Євген Дикий: Отже, мої котики та зайчики, час вчергове поговорити про серйозні речі, інколи приємні, а інколи і не дуже (спойлер – фінал оптимістичний). Накопичилось багато, і до вчорашнього вихідного тупо не було часу сісти накидати це все на папір. Вийшла така собі «нанодисертація», тож будемо дробити на розділи. Всього буде 4 розділи, кожен з яких викладатиму окремо. Ну, поїхали.
08.08.22 — 829

Тортури та масові вбивства українських полонених: жорстокість та страх дадуть результат? Декілька думок
Тортури та масові вбивства українських полонених: жорстокість та страх дадуть результат? Декілька думок

Напередодні в соцмережах з'явилося відео, на якому видно, як російський солдат катує українського військовополоненого - каструє його канцелярським ножем, після чого закатованого чоловіка застрелили. Сьогодні російські ЗМІ повідомили про 53 загиблих та 75 поранених українських полонених у результаті удару по колонії в Оленівці. Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни самі з артилерії вдарили по в'язниці на непідконтрольній частині Донецької області. Влада "ДНР" раніше звинуватила в цьому обстрілі ЗСУ. Декілька думок.
29.07.22 — 4044

У Зеленського може з'явитися конкурент, і це не Кім
У Зеленського може з'явитися конкурент, і це не Кім

На Банковій вважають, що на тлі післявоєнного суспільного попиту у Володимира Зеленського може з'явитися новий серйозний конкурент. Це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у якого офіс запідозрив політичні амбіції.
30.05.22 — 1141