Контракти.ua

4511  —  26.11.18
Сколько будут стоить сигареты и алкоголь в 2019 году
Сколько будут стоить сигареты и алкоголь в 2019 году

Верховная Рада Украины в новом бюджете предусмотрела увеличение ставки акцизного налога на табачные изделия до 20% с 1 января 2019 года. Такого решения требовали условия соглашения об ассоциации с ЕС. 

Об этом сообщает UBR. Повышение ставки произойдет дважды – в следующий раз с 1 июля 2019 года. Налог вырастет на 9%, а в итоге за весь 2019 год акциз повысится на 30,8%. По мнению экспертов, цены на сигареты, сигары и табак для самокруток будут меняться постепенно.

“Первый квартал стоимость сигарет не изменится, поскольку производители накануне забьют склады товаром и будут торговать им от 3 до 6 месяцев по старым ценам. Но затем средняя пачка сигарет стоимостью 30 грн в марте-мае подорожает на 5-6 грн, а в октябре-ноябре - еще на 2-3 грн.

То есть к концу года “бюджетные“ марки будут стоить порядка 37-38 грн“, - рассказал Андрей Скипальский, руководитель Украинского центра контроля за табаком ГО “Жизнь“.

Ставку акциза подняли и на крепкие алкогольные напитки – до 9%. Но несмотря на это, цены в 2019 году все равно не должны повышаться. “Сегодня минимальная стоимость 0,5 литра водки составляет 89,4 грн. Если не будут дорожать сырье, тара и прочие “комплектующие“, она сохраниться“, - прокомментировали в Ассоциации Укрводка.

Статьи по теме
“Героїчні будні кожного дня”: відновлення зв’язку на Херсонщині
“Героїчні будні кожного дня”: відновлення зв’язку на Херсонщині

З самого початку деокупації і до сьогодні, попри постійні обстріли та небезпеку, команда Укртелеком продовжує працювати над відновленням зв’язку, щоб забезпечити херсонців і мешканців області безперебійними послугами інтернету та телефонії. 
02.05 — 617

Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить

В Україні після новин про перемовини з авіаційними регуляторами в США та ЄС знову пожвавились розмови про відкриття одного з аеропортів. Експерти називають три можливі варіанти (Львів, Ужгород та Київ), розповідають про візити комісій, які регулярно інспектують стан летовища.
20.03 — 550

Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону
Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону

Російська агресія принесла на територію України чимало руйнувань: для відновлення зруйнованих житлових будинків, заводів, транспортних розвʼязок нашій державі доведеться витратити десятки мільйонів тонн чистого цементу. Проте, на жаль, за передбаченнями та оцінками експертів галузі, імовірно, для післявоєнної відбудови такої кількості будматеріалу нашій країні не вистачатиме.
28.02 — 676