Контракти.ua

2166  —  06.06.18
В Японии создали летающий зонтик
В Японии создали летающий зонтик

Японская компания Asahi Power Services недавно представила первый летающий зонтик, который не только защитит своего владельца от дождя, но и освободит его от необходимости постоянно держать зонт в руке. Зонт следует за владельцем.

В основе конструкции лежит беспилотный дрон, сверху которого и расположен зонт. Дрон соединяется с мобильным телефоном человека и постоянно следует за ним таким образом, чтобы смартфон все время находился под дроном. Помимо этого, дрон снабжен камерами и способен распознавать своего владельца.

Как заявил президент и основатель Asahi Power Service Кэндзи Судзуки, "Мысль о летающем зонтике пришла мне голову вовремя внезапно начавшегося ливня, когда у меня были заняты обе руки. Сейчас главная задача заключается в снижении себестоимости, а также в необходимости научить дроны не сталкиваться друг с другом в воздухе".

Вес летающего зонта составляет порядка 5 килограммов, а батарея может проработать без подзарядки 20 минут. Сейчас эксперты компании нацелены на то, чтобы снизить вес устройства до 1 килограмма и увеличить время автономной работы до 1 часа.

Помимо этого, в планы разработчиков входит доработка ПО с целью научить дрон в качестве ориентира использовать не смартфон, а своего владельца.

Предполагаемая стоимость устройства составит около $275, а выход на рынок запланирован на 2019-2020 год.

Статьи по теме
Гідролокація та підводні дрони
Гідролокація та підводні дрони

Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.
05.02 — 359

Застосування 3D друку у виробництві дронів та інноваційних матеріалів
Застосування 3D друку у виробництві дронів та інноваційних матеріалів

Значення 3D-друку у виробництві дронів.
29.01 — 378

Ексголова Google наполягає на розгортанні в Україні дронів-камікадзе на основі ШІ – ЗМІ
Ексголова Google наполягає на розгортанні в Україні дронів-камікадзе на основі ШІ – ЗМІ

Технологія розпізнавання цілей, яка базується на штучному інтелекті, дозволяє завдавати ударів у тилу противника навіть без допомоги GPS.
27.01 — 407