Контракти.ua

516  —  31.05.18
Кондиціонер: незамінний для забезпечення комфорту і затишку прилад
Кондиціонер: незамінний для забезпечення комфорту і затишку прилад

В житловому будинку чи офісі, в квартирі чи торговому приміщенні кондиціонери вже стали незамінними пристроями, оскільки з настанням літа вони дарують справжню прохолоду, а окремі моделі восени та взимку здатні ще й обігріти приміщення. Про придбання оптимальної моделі кліматичного обладнання поведемо мову, оскільки поради спеціалістів не будуть зайвими в цьому питанні.

Основа функціонування кондиціонера

Кондиціонер працює на властивості рідини поглинати теплоенергію в результаті випаровування та виділення тепла при переході з газоподібного назад до рідкого стану. Такою рідиною виступає холодоагент фреон, здатний змінювати власний агрегатний стан. Ця властивість не залежить від температурних коливань і тиску в закритих системах.

Кліматичний агрегат переносить тепло з приміщення назовні, тобто до того місця, де розташовується конденсатор. Функціонування компресора забезпечує рух холодоагента по контурах.

Потужність, яку споживає кондиціонер

Кількість кіловатів, що споживаються кондиціонером, дорівнює, в середньому, третині від охолодження повітря чи від його нагрівання. Висновок з цього: кіловат електроенергії, який витрачається пристроєм, повертається до споживача виділеними 2,5-3 кіловатами тепла чи холоду.

Варто зауважити, що витрачається енергія не на нагрівання повітря чи його охолодження, а на те, щоб перенести холод або тепло з вулиці в кімнату. Це означає, побутовим кондиціонером, який має потужність охолодження в два кіловати споживає для цього всього 0,65-0,7 ват електроенергії. Кліматична техніка може вмикатись в звичайну побутову розетку. Її придбання е абсолютно безпроблемним, якщо звернутись для цього в Інтернет маркет кондиціонерів ЕСПО.

Режим функціонування кондиціонерів

Будь-яка модель кондиціонера має спеціально визначений режим роботи, який складається з таких операцій:

  1. Охолодження - пристрій циклічно вмикається і вимикається, чим забезпечується збереження необхідного температурного рівня (інвертори мають свій специфічний режим). Реальні показники відхиляються віз встановленого рівня – на рівні 0,5 процента.
  2. Обігрівання – здатність кондиціонера працювати в двох режимах має відповідну відмітку в документації. Агрегати використовуються практично весь рік. Вартість таких кліматичних приладів більша, ніж ціна традиційних, але це окупається вигідною і ефективною функціональністю.
  3. Вентиляція – кондиціонери забезпечують вентиляцію приміщень, хоча дехто і вважає, що вони лише охолоджує. Повноцінно подається свіже повітря в кімнати канальними моделями, частково віконними пристроями. Звичайні настінні агрегати виконуючи вентиляцію, розганяють і очищають повітря в приміщенні.
  4. Осушення – для уникнення осідання на предметах конденсату варто вмикати кондиціонер в режимі осушення. Вологість зменшується і при використанні режиму охолодження. Правда, лише при осушенні конденсат прибирається без значного зниження температурного рівня в приміщенні.
Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 432

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 392

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 348