Контракти.ua

643  —  02.07.17
Ранукулюс (жовтець): примхи квітучого красеня
Ранукулюс (жовтець): примхи квітучого красеня

Жовтець - квітка надзвичайної краси. Ним залюбки прикрашають садки, інтер’єр будинку, тераси і балкони тощо. Ця рослина однаково добре виглядає і в саду. і в житловій кімнаті в горщику. Кожен, хто бажає виростити цього красеня для себе, повинен знати основні особливості цієї рослини і її потреби в догляді.

Що собою являє ранукулюс?

Жовтець - це невисока квітуча рослина, що може досягати як 20, так і 80 сантиметрів. Особливість її зовнішнього вигляду полягає у дуже глибоко розсіченому листі. Кореневище в вигляді цибулини, тверде стебло, навіть в дечому листочки ранукулюса дуже схожі на аналогічні частини у жоржини. Жовтець може похвалитися дуже широкою палітрою відтінків, яких набувають його суцвіття. Це може бути і білий, і жовтий, і червоний, і рожевий, і помаранчевий - ціла гамма теплих та не тільки кольорів. На різних стадіях розвитку квіточки нагадують інші культури. До прикладу, на етапі розкриття бутону він схожий на троянду, а вже у дозрілому вигляді - на мак діаметром у 5-10 сантиметрів. Пелюстки можуть мати різне покриття і бути махровими, напівмахровими або густомахровими.

Період цвітіння ранукулюса припадає на літо і він розквітає послідовно, починаючи від травня і до серпня. Його квітки, особливо білі та червоного відтінку просто обожнюють включати до своїх букетів наречені. В таких випадках варто пам’ятати, що сік цієї рослини отруйний, тому варто вжити певних заходів, щоб уберегтись від пошкоджень рук тощо.

Особливості догляду за ранукулюсом: кілька важливих моментів

Прийнявши рішення виростити у себе в дворі чи у горщику жовтець. варто пам’ятати: кожна рослина, як і будь-який живий організм, потребує турботи і дбайливого догляду. Основні рекомендації квіткарям щодо ранукулюса такі:

  • на період цвітіння (травень-серпень) ґрунт, в якому росте квітка, потрібно підживляти вапняком і калієм;
  • в одному горщику можуть поміститися кілька рослин - так можна виростити цілу різнобарвну клумбу;
  • відмерлі суцвіття та пошкоджені стебла і листки вартує прибирати якомога швидше, щоб дати можливість вирости новим;
  • біогумус - обов’язковий додаток до добрива, завдяки якому чутливе коріння буде захищене від активної дії хімічних і біологічних добавок;
  • морозостійкість - не те, чим може похвалитись жовтець. Тому, якшо вирощувати його на вулиці, то корені варто пересаджувати одразу після відмирання листя та переносити у тепле місце;
  • на етапі цвітіння варто зменшити об’єм поливу та контакт із сонячними променями - так квітки довше будуть радувати око;
  • пересадки ранукулюс переносить важко, тому без особливої потреби його краще не рухати.

В цілому, догляд за квіткою не потребує особливих затрат часу і сил, проте потребує уваги. Якщо вчасно підживляти корені, захищати від негативного впливу зовнішнього середовища та не турбувати жовтець зайвий раз - його цвітіння віддасть вам цю турботу сторицею.

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344