Контракти.ua

27.12.2016 — Україна — Радіо Свобода — 28184
ретроспектива, Украина, 2016, фотоподборка
Україна 2016. Рік у фото

Війна на Донбасі та черги на КПП. Перемога на «Євробаченні» та провал футбольної збірної на «Євро-2016». Боротьба за медалі на Олімпіаді в Ріо-Де-Жанейро та вражаючий результат на Паралімпіаді. Накриття зруйнованого реактора ЧАЕС аркою нового конфайнменту. Яким був 2016 рік для України?

1 січня 2016 року Смолоскипова хода у Львові з нагоди 107-ї річниці від дня народження Степана Бандери. (Фото: AFP/Юрій Дячишин)

22 січня 2016 року У Києві, на мосту Патона, пройшла акція «Живий ланцюг Соборності», присвячена Дню Соборності України. Мороз та хуртовина не завадили учасникам утворити 30-метровий державний прапор.(Фото: RFERL/Сергій Коровайний)

3 лютого 2016 року Військові російсько-сепаратистських сил неподалік від окупованого Луганська. (Фото: Reuters/Alexander Ermochenko)

18 березня 2016 року Люди у черзі на КПП «Станиця-Луганська». Детальніше про це у ФОТОГАЛЕРЕЇ. (Фото: RFERL/Мар'ян Кушнір)

29 березня 2016 року Стежка до туалету на позиціях українських військових у Зайцеві під Горлівкою.(Фото: RFERL/Андрій Дубчак)

14 квітня 2016 року Президент України Петро Порошенко (праворуч) після привітання Володимира Гройсмана з призначенням на посаду прем’єр-міністра України під час засідання Верховної Ради. (Фото: epa/Roman Pilipey)

17 квітня 2016 року Учасники благодійного забігу на 2 кілометри «#Нетерплячки». (Фото: ukrinform)

24 квітня 2016 року Із поверненням додому! Зустріч демобілізованих вояків на київському вокзалі (Фото: RFERL/Сергій Нужненко)

15 травня 2016 року Українська співачка Джамала перемогла у цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції. Більше про це ТУТ. (Фото: epa/Maja Suslin)

25 травня 2016 року Перша розмова Надії Савченко з журналістами після звільнення з російської в’язниці. (Фото: Shutterstock)

16 червня 2016 року Українські вболівальники під час перегляду матчу «Євро-2016» між Україною та Північною Ірландією, який Україна програла з рахунком 0:2. Більше про це ТУТ. (Фото: epa/Roman Pilipey)

25 червня 2016 року Українській військовий в одній з будівель авдіївської промзони. (Фото: AFP/Анатолій Степанов)

1 липня 2016 року Тисячі львів’ян провели в останню путь співака Паризької національної опери Василя Сліпака, який загинув від кулі снайпера 29 червня, воюючи у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». (Фото: AFP/Юрій Дячишин)

6 липня 2016 року Святкування Івана Купала у Національному музеї народної архітектури і побуту в Пирогові. (Фото: RFERL/Сергій Коровайний)

22 липня 2016 року Вшанування пам’яті вбитого журналіста Павла Шеремета. Український дім, Київ. (Фото: RFERL/Сергій Нужненко)

22 липня 2016 року Українські військовослужбовці на бойових позиціях поблизу Старогнатівки (Донеччина). (Фото: epa/Sergey Vaganov)

4 серпня 2016 року Робітники київського заводу «Маяк» готують для передачі армії новітній міномет «Молот», калібру 120 мм. (Фото: epa/Roman Pilipey)

18 серпня 2016 року Каноїст Юрій Чебан завоював другу золоту медаль України на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. (Фото: Reuters/Marcos Brindicci)

24 серпня 2016 року Військовий парад до Дня Незалежності України в Києві

13 вересня 2016 року Масандрівський пляж в Ялті. (Фото: RFERL/Аліна Смутко)

15 вересня 2016 року Керівники МЗС Німеччини і Франції (праворуч) неподалік Слов’янська біля моста, який був підірваний влітку 2014 року за наказом одного з ватажків угруповання «ДНР», російського полковника Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). (Фото: AFP/Sergey Bobok)

17 вересня 2016 року Єлизавета Мерешко, золота призерка Літніх Паралімпійських ігор 2016 із плавання на дистанцію 100 метрів вільним стилем, під час запливу. (Фото: Reuters/Sergio Moraes)

7 жовтня 2016 року Члени ОБСЄ спостерігають, як українські військові відходять від передових позицій в рамках розведення сил в районі сіл Богданівка і Петрівське (Донеччина). (Фото: epa/Sergey Vaganov)

4 листопада 2016 року На майдані Незалежності в Києві пройшла церемонія прощання із загиблими бійцями батальйону «Айдар» Миколою Саюком (позивний «Француз») і Сергієм Кочетовим (позивний «Кот»). (Фото: Reuters/Gleb Garanich)

22 листопада 2016 року Український вояк стріляє з гранатомета під час нічного бою з бойовиками угруповання «ДНР» в авдіївській промзоні. (Фото: AFP/Анатолій Степанов)

26 листопада 2016 року Жінка кладе шматок хліба до Меморіалу жертвам Голодомору в Києві. (Фото: AFP/Sergei Supinsky)

29 листопада 2016 року Цього дня офіційно відкрили нову гігантську споруду, конфайнмент, який запобігатиме витоку радіації зі зруйнованого внаслідок катастрофи 1986 року на Чорнобильській АЕС четвертого енергоблоку. Споруда висотою 108 метрів коштувала близько 1,6 мільярда доларів, фінансування надав Європейський банк реконструкції та розвитку. (Фото: RFERL/Сергій Коровайний)

2 грудня 2016 року На відкритті резиденції Святого Миколая у Львові. (Фото: UNIAN)

8 грудня 2016 року Хлопчик виглядає з кімнати зруйнованого внаслідок обстрілу будинку у передмісті Донецька. (Фото: epa/Alexander Ermochenko)

16 грудня 2016 року Люди тягнуть сумки на зруйнований міст через Сіверській Донець по дорозі від КПП бойовиків до українського КПП у Станиці-Луганській. (Фото: epa/Alexander Ermochenko)

19 грудня 2016 року У День Святого Миколая на Софійській площі в Києві урочисто засвітили головну новорічну ялинку. (Фото: RFERL/Сергій Коровайний)

Фоторепортажі

"Перетворився на груду попелу". ЗСУ показали, як виглядає мікрорайон "Канал" у Часовому Яру

Російські окупанти продовжують знищувати Часів Яр у Донецькій області. Мікрорайон "Канал" вже перетворився на груду попелу. Українські бійці показали фото зруйнованого міста. "Часів Яр. Пекло на землі. Росіяни продовжують знищувати місто всіма можливими типами озброєння", - йдеться в повідомленні. Про це пише РБК-Україна з посиланням на Facebook 24 ОМБр імені короля Данила. Про це повідомляють Контракти.UA. Зазначається, що воїни 24 ОМБр імені короля Данила продовжують оборону міста від значно переважаючих сил противника у надважких умовах. "Мікрорайон "Канал" біля каналу Сіверський Донець - Донбас перетворився на груду попелу - такий вигляд він має наразі.Такий пейзаж, який колись був за межами нашої уяви, за два роки війни вже став звичним. Від нашої згуртованості сьогодні залежить те, як виглядатимуть наші міста завтра", - зазначили у бригаді. ЗСУ відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру Вчора, 3 липня, аналітики DeepState повідомили, що окупанти "повністю стерли" мікрорайон "Канал" в Часовому Яру. Окупація цього мікрорайону вартувало росіянам величезних втрат. При цьому вони фактично знищили усі багатоповерхівки у житловому масиві. Сьогодні в Інституті вивчення війни зазначили, що фіксується просування окупантів поблизу Авдіївки, в східній частині Часового Яру, та є тактичний успіх на Торецькому напрямку. Пізніше в ОСУВ "Хортиця" повідомили, що українські військові відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш вигідні позиції, але ворог продовжує тиснути.      
05.07.2024 — 11 — 297

Росіяни перетворили Часів Яр на тотальну руїну. Фото: Сухопутні війська України

Росіяни перетворили Часів Яр на тотальну руїну. Фото: Сухопутні війська України

Часів Яр перетворився на руїни: ЗСУ показали жахливі кадри. У мирному українському місті не залишилося жодної неушкодженої будівлі. В надважких умовах українська піхота продовжує героїчно стримувати ворога в Часовому Яру на Донеччині. Жахливі кадри з Часового Яру показав Telegram-канал Сухопутних військ ЗСУ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA. Страшні фотографії показують, що у місті не залишилося жодної неушкодженої будівлі. "Часів Яр. Ще одне місто, яке росіяни перетворили на тотальну руїну", – йдеться у повідомленні. Нагадаємо, речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин підтвердив, що ЗСУ відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Військові зайняли вигідніші позиції.
05.07.2024 — 7 — 308

У Дніпрі збільшилася кількість загиблих через удари РФ 3 липня і 28 червня

У Дніпрі збільшилася кількість загиблих через удари РФ 3 липня і 28 червня

У Дніпрі у лікарні цієї ночі померла жінка, поранена через вчорашній, 3 липня, російський обстріл. Крім того, на місці ворожого удару було виявлено тіло третьої жертви ворожої атаки, здійсненої 28 червня. "Вночі під завалами дніпровського будинку, який росіяни понівечили у п'ятницю, рятувальники виявили тіло жінки", - розповів чиновник. Про це пише РБК-Україна з посиланням на керівника Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Лисака. Про це повідомляють Контракти.UA. "Вночі під завалами дніпровського будинку, який росіяни понівечили у п'ятницю, рятувальники виявили тіло жінки", - розповів чиновник. Він уточнив, що це вже третя жертва тієї ворожої атаки по місту. "У лікарні померла 60-річна жінка, яка отримала поранення під час учорашньої атаки на місто. Загалом загинули шестеро людей", - йдеться в публікації глави ОВА у Telegram. Чиновник розповів, що сьогодні у Дніпрі оголошено траур за жертвами російських обстрілів. Удари РФ по Дніпру Нагадаємо, вранці 3 червня війська РФ завдали комбінованого удару по місту Дніпро, який атакували дронами та ракетами. Внаслідок атаки у Дніпрі спалахнуло декілька пожеж - був пошкоджений один з торгових центрів, автомобілі та АЗС. Станом на вечір було відомо про понад 50 постраждалих, а кількість загиблих була - 5 людей. Також повідомлялося, що 28 червня під час обстрілу Дніпра окупанти поцілили по житловій багатоповерхівці. Згідно з даними рятувальників, в одному із під'їздів будинку зруйновано квартири з 8 по 11 поверх. За минулими даними, було відомо про 2 загиблих та 12 постраждалих осіб, серед яких є дитина. Додамо, що президент Володимир Зеленський тоді після російського удару по Дніпру заявив про підготовку нових рішень для захисту громадян від терору та обстрілів з боку окупантів.  
04.07.2024 — 4 — 526

Удар по Харкову: окупанти поцілили по терміналу «Нової пошти». Кількість постраждалих зросла

Удар по Харкову: окупанти поцілили по терміналу «Нової пошти». Кількість постраждалих зросла

Кількість постраждалих внаслідок російського удару керованою авіаційною бомбою по Харкову зросла до 9. Окупанти влучили в термінал «Нової пошти».  Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Пише hromadske.ua. Про це повідомляють Контракти.UA. Серед 9 людей, які зазнали травм, — 8-місячна дитина, жінка, решта — чоловіки. Загиблий чоловік був працівником поштового відділення. Росіяни влучили в автопарк. Там знищено 8 автівок, десятки пошкоджено.  В ОВА зауважили, що розбір завалів триває. На місці влучання могли перебувати 9 людей, їх шукають. Доповнено о 18:44. У «Новій пошті» розповіли, що всі працівники зміни сортувального відділення були у бомбосховищі і не постраждали. Але є постраждалі серед населення, а також водіїв вантажівок.  Термінал пошкоджений.
03.07.2024 — 5 — 830

В Дніпрі триває рятувальна операція на місці обстрілу: шукають ще двох людей

В Дніпрі триває рятувальна операція на місці обстрілу: шукають ще двох людей

Пошуково-рятувальні роботи на місці обстрілу Дніпра 28 червня досі тривають. Зниклими безвісти вважаються двоє людей. "Внаслідок ракетного удару загинула 1 особа, постраждало 12 осіб, з них 1 дитина) та врятовано 2 особи. Наразі вважаються зниклими безвісті ще 2 особи", - йдеться у повідомленні. Про це пише РБК-Україна з посиланням на ДСНС в Дніпропетровській області. Про це повідомляють Контракти.UA. Як зазначають рятувальники, пошуково-рятувальні роботи тривають. Обстріл Дніпра 28 червня російські війська обстріляли Дніпро. Окупанти атакували багатоповерхівку, зруйнувавши квартири з 8 по 11 поверх. На ранок, 29 червня, було відомо про 12 постраждалих, у тому числі вагітна та дитина, і одну жертву внаслідок обстрілу. Пізніше кількість постраждалих зросла до 13, а кількість зниклих безвісти зменшилася до двох.
30.06.2024 — 9 — 1556



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36