Контракти.ua

12.10.2024 — Україна, Запоріжжя — РБК-Україна, Контракти — 1152
Україна, Запоріжжя, керованих авіабомб (КАБів), керованих авіабомб (КАБів). Російські загарбники
Ворог бив по Запоріжжю КАБами. Уточнені наслідки нічного обстрілу

Запоріжжя цієї ночі зазнало ворожого обстрілу із застосуванням, за попередніми даними, керованих авіабомб (КАБів). Російські загарбники завдали три удари по місту. Про це пише РБК-Україна з посиланням на Національну поліцію України та начальника Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова. Про це повідомляють Контракти.UA. За даними правоохоронних органів, росармія завдала трьох авіаударів по території міста Запоріжжя у ніч проти 12 жовтня в період з 2:20 до 2:31. Загарбники поцілили: по об'єкту інфраструктури, по приватному сектору, та по території кінного клубу. "Наразі відомо про двох поранених громадян, серед них - 11-річна дитина", - передали в поліції та додали, що інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється. "На місцях ворожих ударів працюють поліцейські, рятувальники та інші профільні служби міста", - йдеться в повідомленні НПУ. Крім того, було розгорнуто мобільний пункт для звернень, куди люди можуть звернутися за допомогою або написати заяву про пошкоджене майно. "Також постраждалі можуть зателефонувати за номерами 102 або +380504529195", - розповіли в поліції. Який стан потерпілих Як уточнив керівник ОВА, двоє людей від госпіталізації відмовились одразу, а 11-річна дівчинка отримала медичну допомогу в лікарні, й тепер вже перебуває вдома. Перед тим чиновник повідомляв, що через ворожий обстріл у Запоріжжі були травмовані жінки 55 та 22 років, та 11-річна дівчинка. Нічний авіаудар по Запоріжжю Нагадаємо, цієї ночі, 12 жовтня, у Запоріжжі пролунали вибухи на тлі попереджання про загрозу авіаударів. Так, у Повітряних силах ЗСУ фіксували пуск ворогом керованих авіабомб (КАБ). Вже вранці стало відомо, що у Запоріжжі внаслідок російського авіаудару були троє постраждалих. В ДСНС розповіли, що тривають аварійно-рятувальні роботи. Крім того, повністю був зруйнований приватний будинок, а пожежі охопили 35 "квадратів". В ОВА також розповіли, що противник поцілив по приватних житлових будинках, та по виробничих приміщеннях одного з підприємств міста.  

Фоторепортажі
Ізраїльська армія знайшла

Ізраїльська армія знайшла "найсучаснішу" російську зброю на базах "Хезболли", - Нетаньягу

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації "Хезболла" на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є "найсучаснішим". Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем’єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу французькій газеті Le Figaro. Про це повідомляють Контракти.UA. Глава ізраїльського уряду у розмові зі ЗМІ наголосив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі на південь від ключової для країни річки Літані. "Однак у цьому районі "Хезболла" вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї", - сказав Нетаньягу. Він додав, що нова громадянська війна в Лівані "була б трагедією". "Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану", - запевнив ізраїльський прем'єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані. За словами Нетаньягу, єдина мета ізраїльської сторони, це "дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці". Про яку зброю йдеться Зазначимо, що ізраїльський прем'єр не уточнив в даному інтерв'ю, які саме зразки російської зброї були виявлені Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях "Хезболли" в Лівані. Разом з тим 16 жовтня ізраїльське військове командування оприлюднило кадри зі складом зброї, розташованим у цивільному житловому будинку на півдні Лівану. Додамо, також на оприлюднених кадрах знайденої у "Хезболли" російської зброї можна побачити, зокрема, ПТРК "Корнет", ПЗРК "Ігла". Вказана на них дата виробництва - з 2018 по 2021 рік. Нагадаємо, у ніч проти 1 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію на півдні Лівану. У ЦАХАЛ заявили, що сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, завдаючи ударів по військових об'єктах організації "Хезболла" у цій країні.
18.10.2024 — 12 — 137

Картини львівського художника Давіда Багалішвілі мають свій яскравий південний колорит, який нагадує сонячну Грузію, батьківщину митця

Картини львівського художника Давіда Багалішвілі мають свій яскравий південний колорит, який нагадує сонячну Грузію, батьківщину митця

Нещодавно картини Давіда Багалішвілі виставлялися на аукціоні в Варшаві. Давід Багалішвілі веде свій блог в інстаграмі, де розповідає про свої творчі пошуки і знахідки: https://bio.site/dato.artist. Про це повідомляють Контракти.UA. Численні краєвиди Львова, уявні пейзажі, натюрморти з квітами, фантастичні міста, - це ще не повний перелік створених Давидом Багалішвіли картин. В будь-якому разі, зустріч з фантастичним світом кольору полотен Давида Багалішвілі – це справжнє свято, на яке запрошуємо і наших читачів. Підготувала Анна Лобановська, мистецтвознавиця
17.10.2024 — 12 — 437

Це круто навіть через 30 років: згадуємо один із найстильніших осінніх луків принцеси Діани

Це круто навіть через 30 років: згадуємо один із найстильніших осінніх луків принцеси Діани

Це культовий, позачасовий, повсякденний образ, який матиме чудовий вигляд і сьогодні. 1994 року принцесу Діану сфотографували папараці в Лондоні, коли вона пішла на шопінг у Найтсбрідж. Діана, яка тоді ще була одружена з принцом, часто порушувала деякі правила в одязі, не бажаючи жертвувати своїм комфортом, але водночас не втрачаючи елегантності. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA. Того дня вона мала дуже стильний вигляд, оскільки поєднала білі штани з високим посадженням, а також трикотажну водолазку відтінку айворі. Також на ній був блейзер оливкового кольору із золотими ґудзиками. Образ принцеси доповнили аксесуари в одному кольорі: коричневий пояс із широкою пряжкою, яким вона підкреслила талію, лофери та стильна сумка з довгими ручками. Також Леді Ді одягла на очі сонцезахисні окуляри, а вуха та зап'ястя прикрасила золотими коштовностями.
16.10.2024 — 4 — 539

Сильні пожежі та знищені будинки: з'явилися кадри наслідків удару по Миколаєву

Сильні пожежі та знищені будинки: з'явилися кадри наслідків удару по Миколаєву

Російська армія завдала ракетного удару по Миколаєву в ніч на 15 жовтня. Внаслідок атаки виникли пожежі, у місті пошкоджені будинки. Про це пише РБК-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій в Telegram.Про це повідомляють Контракти.UA. Внаслідок ракетного удару в одному з жилих районів Миколаєва пошкоджено інфраструктурний об'єкт, приватні житлові будинки та автомобілі. Через обстріл виникли пожежі, що вже ліквідували. Одна пожежа охопила територію площею 400 квадратних метрів, інша була меншого масштабу - 30 квадратних метрів. Крім того, в іншому районі спалахнули ресторанний комплекс й торгівельні павільйони. Пожежу локалізовано на площі 1400 квадратних метрів. Триває ліквідація загоряння. Через ракетну атаку ворога загинула жінка. Також відомо про 16 постраждалих, вони отримали травми різного ступеня важкості. Їм надається необхідна допомога. Пожежі ліквідували Міністерство внутрішніх справ повідомило, що у Миколаєві загасили пожежі після нічного обстрілу. Правоохоронці фіксують наслідки ворожої атаки. Нічний обстріл України Ще з вечора 14 жовтня стало відомо, що росіяни запустили по Україну ударні дрони. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, зафіксовано пуски 17 "Шахедів". Сили ППО збили 12 дронів, ще чотири безпілотники локаційно втрачені. Станом на ранок у повітрі залишався один "Шахед". Також окупанти випустили дві керовані авіаційні ракети Х-59 по Чернігівській та Сумській областях. Як відомо, також окупанти атакували Миколаїв сімома зенітними ракетами С-300.  
15.10.2024 — 8 — 615

Під Києвом вщент вигорів ресторан

Під Києвом вщент вигорів ресторан "Партизан"

12 жовтня за Києвом спалахнув ресторан "Партизан". Рятувальники гасили пожежу близько трьох годин. Про це пише РБК-Україна з посиланням на ДСНС України у Київській області. Про це повідомляють Контракти.UA. "12 жовтня о 05:33 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Романків, Козинської територіальної громади", - йдеться у повідомленні. Рятувальники, які прибули на місце НП, з'ясували, що горить двоповерхова деревʼяна будівля ресторану на площі 2000 кв. м. та є загроза поруч розташованим двом будівлям. Пожежу було ліквідовано о 09:10 на площі 2000 кв.м. За даними місцевих ЗМІ, мова йде про ресторанний комплекс "Партизан". "Проводиться проливання дерев'яних споруд, які розташовані впритул до осередку пожежі. До гасіння пожежі було залучено 10 одиниць техніки та 26 чоловік особового складу. Врятовано тринадцять споруд комплексу", - додали у ДСНС. Як повідомлялося, у липні в Дарницькому районі Києва спалахнув супермаркет "Сільпо". На місці працювали 50 рятувальників та 14 рятувальної техніки. Епіцентром пожежі стала електрощитова. Крім того, раніше в Києві сталася пожежа в бізнес-центрі, вона знаходилася в центрі столиці. Займання ліквідували на площі 30 кв. метрів.
13.10.2024 — 13 — 1477