Контракти.ua

25.03.2024 — Київ, Україна — Радіо Свобода, ДСНС, ІМІ, — 7808
Війна, тероризм, Київ, обстріли
Балістикою по центру Києва: наслідки третьої за п'ять днів атаки на столицю

Вранці 25 березня російські війська атакували центр Києва двома балістичними ракетами з окупованого Криму. Вибухи почали лунати майже одночасно із сигналом ракетної небезпеки. Станом на 16-ту годину 25 березня влада повідомила про 10-х постраждалих, двоє з них були госпіталізовані. Вибухи почали лунати одразу після оголошення сигналу повітряної тривоги. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, обидві ракети були збиті протиповітряною обороною. Однак, внаслідок падіння уламків, як повідомив міський голова Віталій Кличко, у Печерському районі столиці була зруйнована триповерхова будівля навчального закладу, також пошкодження будівель сталися у Солом'янському, Голосіївському та Дніпровському районах Києва. У Міністерстві культури України уточнили, що російська ракета зруйнувала центральну частину корпусу Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука – вщент знищено спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр, суттєво пошкоджено кафедри та аудиторії. Президент Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар Росії по Києву 25 березня. Він вказав на те, що атака спричинила пошкодження житлової забудови. «Ми не втомлюємося повторювати, що Україні потрібно більше ППО. Це безпека для наших міст і збережені людські життя. Всім нам у світі, хто поважає й захищає життя, треба зупинити цей терор», – наголосив президент. На місце обстрілу прибув мер Києва Віталій Кличко. Він повідомив, що одну з госпіталізованих постраждалих – 16-річну дівчину – вже виписали з лікарні. Іншим медики надали допомогу на місці. На ранкову атаку відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк. «Сьогодні вранці Росія знову атакує Україну гіперзвуковими ракетами. Гучні вибухи в Києві. За останні 5 днів Росія запустила сотні ракет і безпілотників проти суверенної країни. Україна потребує нашої допомоги зараз. Не можна втрачати ні хвилини», – написала Брінк у соцмережі Х. Російська армія із перших днів масштабної війни обстрілює міста та села у різних регіонах України ракетами, ударними БПЛА, КАБами, РСЗВ. Станом на 21 лютого ООН підтвердила загибель 10 582 людей і поранення 19 875 – внаслідок  повномасштабної війни Росії проти України. Слідчі ООН наголошують, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Пошкоджені атакою автівки у дворі поруч із житловими будинками на Печерську. Київ, 25 березня 2024

У сусідніх будинках вибиті вікна. Печерськ, Київ. 25 березня 2025

Пошкоджені атакою автівки у дворі поруч із житловими будинками на Печерську. Київ, 25 березня 2024

«Як нас можна зламати?», – сказала бариста кав'ярні на Печерську, яка продовжила готувати каву для відвідувачів майже одразу після того, як оголосили відбій повітряної тривоги. Кав'ярня зазнала ушкоджень, але можливість готувати каву збереглася. Дівчина сказала, що їй було страшно, однак робота її «відволікає»

Незрозуміло, але факт.. Унаслідок російської ракетної атаки, у кав'ярні вилетіло вікно, але при цьому неушкодженою залишилася дзеркальна вивіска на фасаді з написом: «Будьте сміливими. Будьте свідомими. Любіть Україну. Донатьте на перемогу» (з англ.)

Пил від внаслідок руйнування будівлі засипав все навколо. Столичні комунальники намагаються зібрати його

Короткий перепочинок...

Це був навчальний заклад...

Фоторепортажі
«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначали Великдень 5 травня. Президент України Володимир Зеленський привітав християн східного обряду із Великоднем. Зеленський наголосив, що усіх українців об’єднує сьогодні одна спільна молитва: «За всіх наших бійців, які зустрічають Великдень в окопах і на позиціях. За наших воїнів світла, які стримують демонів на всіх напрямках. За тих, хто дотримується в житті ще однієї заповіді: захищати Україну. За те, щоб усі вони повертались живими».
07.05.2024 — 19 — 1184

Wine&Spirits Show

Wine&Spirits Show

  В рамках виставки проходила конференція «Українська HORECA. Досвід ефективної роботи незважаючи на виклики війни», традиційний дегустаційний конкурс Wine&Spirits Award, а також різноманітні майстер-класи. У конкурсі взяли участь 69 виробників вина, міцного алкоголю та напоїв, що містять алкоголь, загалом було представлено 233 зразки. Оцінювання відбувалося у відповідності до методик Міжнародної організації винограду та вина (OIV). Конкурсанти отримали 7 платинових, 94 золотих, 69 срібних та 36 бронзових медалей.    
02.05.2024 — 42 — 4404

Снайпери на Донеччині

Снайпери на Донеччині

Ян Доброносов, фотограф: "Снайпери на Донеччині. Вони мають витримку. В їх праці маленька похибка на маленькій відстані це велика похибка на великій відстані. Кожен елемент який важить декілька грам може мати вплив на точність пострілу! Ці хлопці постійно ходять на позиції, а тут вони налаштовують свої гвинтівки та навички".
30.04.2024 — 15 — 2696

Штурмові дії в окопі: навчання розвідників 93-ї

Штурмові дії в окопі: навчання розвідників 93-ї

На світлинах зображені воїни 93-ї бригади Холодний Яр, що навчаються штурмовим діям в окопі. Це тренування розвідників, яким незабаром доведеться зіштовхнутися з російськими окупантами у ближніх боях. Досвідчені командири та інструктори навчають, як зберегти життя та ліквідувати окупанта, коли він дуже близько.
25.04.2024 — 13 — 3940

Американська M777 на Донецькому напрямку: як ЗСУ на передовій тримають оборону

Американська M777 на Донецькому напрямку: як ЗСУ на передовій тримають оборону

Напередодні голосування в Палаті представників Конгресу США законопроєкту про надання допомоги Україні, що відбулося 20 квітня, кореспонденти Радіо Свобода побували в артилеристів 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмові війська ЗСУ, які, серед інших видів озброєння, активно застосовують надану США гармату M777. Власне, на передовій стверджують, що якби мали побільше таких гармат та боєкомплекту, то війна на їхньому напрямку давно б завершилася.
22.04.2024 — 15 — 4546



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36