Контракти.ua

10.05.2023 — планета Земля — birdinflight.com — 10545
искусство, живопись, Кремль, художники, ИИ, Midjourney
Midjourney зобразив палаючий Кремль у стилі Мунка, Далі, Пікассо та ще пів сотні митців

Український геймдизайнер Сергій Мохов за допомогою генератора зображень Midjourney уявив, як виглядав би палаючий московський Кремль на картинах відомих митців. Він поділився результатами у твіттері. Сергій Мохов працює у фінській компанії Remedy Entertainment, яка займається розробкою відеоігор. Він поставив програмі Midjourney завдання створити картину «Кремль палає» у стилі понад 50 різних художників. Серед них — Анрі Тулуз-Лотрек, Едгар Дега, Клод Моне, Огюст Ренуар, Вінсент ван Гог, Альфонс Муха, Сальвадор Далі, Едвард Мунк, Казимир Малевич, Ілля Рєпін, Іван Айвазовський, Енді Воргол, Бенксі та багато інших. Наприкінці березня незалежна дослідницька лабораторія Midjourney закрила доступ до безкоштовної версії своєї програми через «надзвичайний попит і зловживання». Засновник сервісу Девід Гольц спростував, що це пов’язано зі згенерованими програмою зображеннями арешту Дональда Трампа та папи римського в пуховику, які стали вірусними.

by Beksiński

by Andy Warhol

by Banksy

by Bruegel the Elder

by Chagall

by Alma-Tadema

by Kunisada

by Klimt

by H.R. Giger

by Toulouse-Lautrec

by Degas

by Renoir

by Monet

by Mucha

by Picasso

by Van Gogh

by Cézanne

by Gauguin

by Dali

by Repin

by Aivazovsky

by Munch

by Otto Dix

by Bosch

by Malevich

Фоторепортажі
У Києві триває Країна Мрій

У Києві триває Країна Мрій

Рівно двадцять років тому відбувся перший фестиваль етнічної музики, який називається так само, як і одна з найвідоміших пісень гурту «ВВ». Що не дивно, бо натхненником є лідер цього рок-бенду — автор та виконавець власних пісень Олег Скрипка. Традиційно фестиваль відбувається в дати, близькі до свята Івана Купала. Цього року це 21, 22, та 23 червня, з п’ятниці по неділю. За час свого існування фестиваль проходив на різних локаціях, зараз він розташувався на території Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка. Великих сцен тут дві: «Сцена мрій» та «Сцена Рай», менші сцени — «Країна містична» та «Кримська сцена» — приймають не лише музикантів. Є майданчики для виступу поетів, для дитячих розваг, для численних майстер-класів. Часто місця активностей виникають спонтанно. Є, що з’їсти, чим запити, є багато що купити.  
23.06.2024 — 17 — 1016

Реконструкція обличчя найдавнішого предка людини

Реконструкція обличчя найдавнішого предка людини

Вчені реконструювали обличчя чоловіка за допомогою 3D-технологій. Обличчя найдавнішої відомої людини було вперше реконструйовано, відкриваючи нам чоловіка, якого описують як "сильного і спокійного". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA. Про це пише Metro. Його створив бразильський експерт з графіки Сісеро Мораіс, який використав 3D-сканування черепа, щоб повернути до життя нашого родича. Скам'янілості походять із рештків Джебель-Ірхуд, названих на честь місця в Марокко, де вони були знайдені, і доводять, що люди, або Homo sapiens, еволюціонували на 100 000 років раніше, ніж вважалося. Вони також довели, що наші предки переросли "колиску людства" у Східній Африці і поширилися континентом на тисячоліття раніше, ніж це передбачалося попередніми дослідженнями. Пояснюючи процес, Мораіс сказав: "Спочатку я відсканував череп у 3D, використовуючи дані, надані дослідниками Інституту Макса Планка. Потім я перейшов до апроксимації обличчя, яка полягала в перетині декількох підходів, таких як анатомічна деформація". Ця методика передбачала нанесення 3D-схеми черепа на прототип "донорського" черепа, в ролі якого виступав дорослий чоловік з низьким індексом маси тіла. Мораіс сказав, що він вирішив надати черепу чоловіче обличчя, спираючись на "міцні та мужні" риси черепа. Для прогнозування товщини м'яких тканин, ймовірної проєкції носа та інших структур обличчя були використані додаткові дані про сучасну людину. "Остаточне обличчя – це інтерполяція всіх цих даних, яка генерує дві групи зображень, одна – об'єктивна, з більш технічними елементами, без волосся і в градаціях сірого, – сказав Сісеро. – Інша – художня, з пігментацією шкіри та волосся". Сам череп насправді складається з різних скам'янілостей, відтворених в єдине ціле, яке, за словами дизайнера, є "чудовим і досить послідовним з анатомічної точки зору". Інститут Макса Планка, який надав дані з черепа, заявив, що рештки Джебель-Ірхуд мали "сучасний вигляд обличчя і зубів, а також велику, але більш архаїчну на вигляд черепну коробку". В Інституті заявили, що генетичні зміни, які впливають на зв'язок, організацію і розвиток мозку, перетворили черепну коробку на череп, який ми всі маємо сьогодні. Мораіс погодився і порівняв череп Схул V з черепом архаїчного Homo sapiens. "Череп Джебель-Ірхуд має деякі характеристики, сумісні з неандертальцями або гейдельберзькими людьми [вимерлими родичами людини]. Дуже цікаво спостерігати відмінності та сумісність між структурами цих черепів та обличчями протягом тисячоліть". Скам'янілості з місця знахідки Джебель-Ірхуд були вперше виявлені в 1960-х роках і оцінювалися приблизно в 40 000 років, перш ніж вчені повернулися до цього місця і за допомогою нових методів виявили, що кісткам приблизно 300 000 років.
22.06.2024 — 5 — 727

Марш рівності 2024

Марш рівності 2024

У Києві 16 червня пройшов Марш рівності в рамках КиївПрайд. Ця акція відбулася вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ. Як відбувався ЛГБТ-прайд - дивіться у фотоматеріалі РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA. Як проходив Марш рівності 16 червня На Марш люди прийшли з транспарантами, на яких були написані фрази на кшталт: "Немає миру без справедливості в Україні", "Маршуємо за тих, хто не може", "За свободу всіх українців" тощо. Зазначимо, що участь в акції, окрім активістів та небайдужих українців, взяли також ЛГБТ-військові, політики іноземних держав, представники міжнародних організацій і спостерігачі. На Марші були присутні поліцейські, які слідкували за порядком. Паралельно відбувся рух активистів "за традиційні цінності". Щоб не виникало сутичок - їх заблокувала поліція. В цілому акція пройшла мирно й без провокацій. Додамо, що напередодні столична влада закликала киян продемонструвати свою підтримку та толерантність. Скандал з проведенням КиївПрайд 2024 Варто нагадати, що спочатку Марш рівності мав проходити у київському метро. Однак в КМДА сказали, що не погоджували проведення заходу в цій локації. Організаторів попросили обрати інше місце. Активісти вважають, що їм не надали дозволу на проведення заходу через фейки в мережі. Зокрема, йдеться про повідомлення про зупинку роботи метро та начебто фінансування організації Київською міською держадміністрацією.
21.06.2024 — 8 — 811

Книжковий Арсенал 2024

Книжковий Арсенал 2024

30 травня відбулося відкриття XII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Він триватиме по 2 червня включно, складається з книжкового ярмарку та різноманітних заходів: презентацій книжок, літературних читань, дискусій, показу кінофільмів, музичних концертів та багато чого ще.  
31.05.2024 — 49 — 13767

ХХ Kyiv Food and Wine Festival

ХХ Kyiv Food and Wine Festival

18 та 19 травня в Києві відбувся ХХ Kyiv Food and Wine Festival. Вкотре слоган фестивалю був «Сир та вино», і протягом двох днів відвідувачі спожили півтори тони крафтових сирів. На території Національного експоцентру України він вже проходив кілька разів, але вперше займав павільйон №4. Свою продукцію тут представляли 26 українських виноробів, один виробник бальзаму, а також два стенди займали імпортери. Як завжди, крім ярмарку та фудкортів гості відвідували лекції, дегустації та майстер-класи. Загалом відбулося 26 презентацій-дегустацій на тему вину та сиру, а також два майстер класи. На аукціоні та прямими пожертвами вдалося зібрати 150,000 гривень на 25 наплічників бойового медика для фонду «Лелека» та майже 30,000 гривень для лікувального центру «Superhumans».  
29.05.2024 — 45 — 7591



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36