Контракти.ua

10.05.2023 — планета Земля — birdinflight.com — 10238
искусство, живопись, Кремль, художники, ИИ, Midjourney
Midjourney зобразив палаючий Кремль у стилі Мунка, Далі, Пікассо та ще пів сотні митців

Український геймдизайнер Сергій Мохов за допомогою генератора зображень Midjourney уявив, як виглядав би палаючий московський Кремль на картинах відомих митців. Він поділився результатами у твіттері. Сергій Мохов працює у фінській компанії Remedy Entertainment, яка займається розробкою відеоігор. Він поставив програмі Midjourney завдання створити картину «Кремль палає» у стилі понад 50 різних художників. Серед них — Анрі Тулуз-Лотрек, Едгар Дега, Клод Моне, Огюст Ренуар, Вінсент ван Гог, Альфонс Муха, Сальвадор Далі, Едвард Мунк, Казимир Малевич, Ілля Рєпін, Іван Айвазовський, Енді Воргол, Бенксі та багато інших. Наприкінці березня незалежна дослідницька лабораторія Midjourney закрила доступ до безкоштовної версії своєї програми через «надзвичайний попит і зловживання». Засновник сервісу Девід Гольц спростував, що це пов’язано зі згенерованими програмою зображеннями арешту Дональда Трампа та папи римського в пуховику, які стали вірусними.

by Beksiński

by Andy Warhol

by Banksy

by Bruegel the Elder

by Chagall

by Alma-Tadema

by Kunisada

by Klimt

by H.R. Giger

by Toulouse-Lautrec

by Degas

by Renoir

by Monet

by Mucha

by Picasso

by Van Gogh

by Cézanne

by Gauguin

by Dali

by Repin

by Aivazovsky

by Munch

by Otto Dix

by Bosch

by Malevich

Фоторепортажі
Вовчанськ. Місто, яке росіяни знищили вщент за декілька діб

Вовчанськ. Місто, яке росіяни знищили вщент за декілька діб

Костянтин Ліберов, фотограф: "Ці фото - частина великого матеріалу про Вовчанськ, місто, яке росіяни знищили вщент за декілька діб. Важко уявити, але ще пару тижнів тому там було життя. На фото - тіла двох цивільних жінок. Поряд з ними - дві маленькі специфічні вирви, хто розбирається, одразу розуміє, що це не випадкова міна чи артилерія. З вирогідністю в 90% - це прицільні скиди з дрону. Жінки в яскравому одязі. Переплутати їх з військовими навіть з висоти - неможливо. Я вже чув про таке на Кринках: військові розказували, як росіяни переслідували скидами старого діда, який якимось дивом опинився серед цих руїн.Ці матеріали і мені могли вартувати життя. Машина посічена уламками від міномету, а після - година від якої досі трясуться руки: нас довго вела та переслідувала ворожа фпвішка.Місто заповнила смерть. Тіла цивільних на вулиці та під завалами. Менше з тим, волонтери та поліція продовжують під обстрілами та ризикуючи життям вивозити тих, кого ще можна врятувати.Зі слів поліції, таких руйнувань, як зараз, Вовчанськ не зазнавав навіть в 22 році. росіяни використовують тактику випаленої землі, як було з Бахмутом. В певні дні по місту скидають понад 20 КАБів на день. Евакуація з міста продовжується".
22.05.2024 — 19 — 859

У глибинах «Азовсталі»: фотощоденник бойового медика з бункерів оточеного заводу

У глибинах «Азовсталі»: фотощоденник бойового медика з бункерів оточеного заводу

20 травня 2022 року українські підрозділи остаточно покинули територію заводу «Азовсталь», який залишався останнім рубежем українських військ у зруйнованому Маріуполі. Наказу українського командування про вихід військових з «Азовсталі» передували 86 днів запеклих боїв із ризикованими спецопераціями, проривами в облогу противника та місіями з доставки зброї та продовольства. Бійцям вдалося перетворити металургійний комбінат на «фортецю», яку вони до останнього боронили в умовах повного оточення і безперервних бомбардувань. Радіо Свобода показує реалії цієї оборони з самого її епіцентру – за допомогою світлин, які зробив всередині «Азовсталі» бойовий медик полку «Азов» Асан Ісенаджиєв.
21.05.2024 — 12 — 973

Відкриття виставки «Протагоністи. Живописний заповідник / Паризька комуна»

Відкриття виставки «Протагоністи. Живописний заповідник / Паризька комуна»

Подія відбулася 16 травня, експозицію розміщено в Українському домі. Обидва творчі об’єднання, «Живописний заповідник» та «Паризька комуна», утворилися наприкінці 1980-х — початку 1990-х років, і стали важливим етапом у формуванні великої кількості нині відомих в Україні та за кордоном художників. Багатьох вже нема на світі. На виставці представлено близько трьох сотень робіт від півсотні авторів, і були вони створені в часи активної діяльності об’єднань. Академічних творів серед них нема. Більшість картин ніколи не експонувалися. Виставка триватиме по 30 червня.
17.05.2024 — 9 — 2096

Харків: підземна школа

Харків: підземна школа

Фотограф Ян Доброносов: "Сьогодні випадково вийшло потрапити до підземної школи Харкова. Був дуже приємно вражений. Усміхнені діти, купа позитивної енергії. І головне дуже велика кількість у вишиванках. Ось така вона, Українська підземна школа Харкова".
15.05.2024 — 18 — 2838

Грузія: в столиці країни триває протест

Грузія: в столиці країни триває протест

Попри критику міжнародних партнерів парламент в третьому, остаточному, читанні схвалив закон про «іноагентів». «За» проголосували 84 депутати, 30 опозиціонерів – проти. На акції протесту в Тбілісі співробітники МВС Грузії зайняли територію біля парламенту та затримували демонстрантів, передає грузинська служба Радіо Свобода «Ехо Кавказу». Громадські організації та опозиційні партії називають прийнятий парламентом Грузії закон «російським» і вважають, що його метою є ліквідація організацій, які опікуються розвитком демократії, і блокування процесу вступу до Євросоюзу. Негативно висловлюються про законопроєкт ЄС та США. Партія «Грузинська мрія» стверджує, що законопроєкт має на меті стимулювати прозорість неурядових організацій і засобів інформації
14.05.2024 — 13 — 2402



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36