Контракти.ua

11.01.2022 — Київ, Україна — Сирецький дендрологічний парк загальнодержавного значення — 12720
Киев, зима, парки, уикенд, Сырецкий дендропарк
Справжня зимова казка: засніжений Сирецький дендропарк у Києві

Історія Сирецького дендропарку в Києві почалася більше 125 років тому, коли тут був показовий парк декоративних культур, відкритий при квітковому господарстві німця Карла Мейєра. Господарство займало близько третини території нинішнього парку. Свідками тих подій і яскравим доказом такого поважного віку Сирецького дендропарку є декоративні ландшафтні групи, що дійшли до наших днів: тис далекосхідний, висаджений в 1875 році, туя східна (1895 г.), ялина Енгельмана і ялина колюча (1900). Крім того, на початку 20 століття в парку з'явилися: клен гостролистий, дуб звичайний і липа дрібнолиста. Після Другої Світової війни на місці нинішнього парку функціонував розсадник, в якому вирощували саджанці для всієї України. Що залишилися після продажу саджанці висаджували прямо на території, в результаті з часом тут виріс цілий парк. Великий внесок у розвиток дендропарку вніс відомий дендролог, вчений і просто фанат своєї справи Н.А. Птіцин. За 10 років, з 1950 по 1960 роки, парк значно розрісся: в цілому тут було висаджено близько 500 видів дерев, чагарників і трав'янистих рослин. У цей час сформувався сучасний вигляд Сирецького дендропарку. В кінці 80 років 20 століття Сирецький дендропарк був реконструйований: облагороджена територія, щоб урізноманітнити колекцію декоративних рослин, додатково висаджені дерева. У дендропарку, який має статус парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, створені колекції рідкісних, малопоширених та зникаючих видів рослин, занесених до Червоної книги України. Світлини засніженого парку оприлюднили на його сторінці у Facebook

Фоторепортажі
«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначали Великдень 5 травня. Президент України Володимир Зеленський привітав християн східного обряду із Великоднем. Зеленський наголосив, що усіх українців об’єднує сьогодні одна спільна молитва: «За всіх наших бійців, які зустрічають Великдень в окопах і на позиціях. За наших воїнів світла, які стримують демонів на всіх напрямках. За тих, хто дотримується в житті ще однієї заповіді: захищати Україну. За те, щоб усі вони повертались живими».
07.05.2024 — 19 — 421

Wine&Spirits Show

Wine&Spirits Show

  В рамках виставки проходила конференція «Українська HORECA. Досвід ефективної роботи незважаючи на виклики війни», традиційний дегустаційний конкурс Wine&Spirits Award, а також різноманітні майстер-класи. У конкурсі взяли участь 69 виробників вина, міцного алкоголю та напоїв, що містять алкоголь, загалом було представлено 233 зразки. Оцінювання відбувалося у відповідності до методик Міжнародної організації винограду та вина (OIV). Конкурсанти отримали 7 платинових, 94 золотих, 69 срібних та 36 бронзових медалей.    
02.05.2024 — 42 — 4061

Снайпери на Донеччині

Снайпери на Донеччині

Ян Доброносов, фотограф: "Снайпери на Донеччині. Вони мають витримку. В їх праці маленька похибка на маленькій відстані це велика похибка на великій відстані. Кожен елемент який важить декілька грам може мати вплив на точність пострілу! Ці хлопці постійно ходять на позиції, а тут вони налаштовують свої гвинтівки та навички".
30.04.2024 — 15 — 2456

Штурмові дії в окопі: навчання розвідників 93-ї

Штурмові дії в окопі: навчання розвідників 93-ї

На світлинах зображені воїни 93-ї бригади Холодний Яр, що навчаються штурмовим діям в окопі. Це тренування розвідників, яким незабаром доведеться зіштовхнутися з російськими окупантами у ближніх боях. Досвідчені командири та інструктори навчають, як зберегти життя та ліквідувати окупанта, коли він дуже близько.
25.04.2024 — 13 — 3701

Американська M777 на Донецькому напрямку: як ЗСУ на передовій тримають оборону

Американська M777 на Донецькому напрямку: як ЗСУ на передовій тримають оборону

Напередодні голосування в Палаті представників Конгресу США законопроєкту про надання допомоги Україні, що відбулося 20 квітня, кореспонденти Радіо Свобода побували в артилеристів 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмові війська ЗСУ, які, серед інших видів озброєння, активно застосовують надану США гармату M777. Власне, на передовій стверджують, що якби мали побільше таких гармат та боєкомплекту, то війна на їхньому напрямку давно б завершилася.
22.04.2024 — 15 — 4309



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36