Контракти.ua

26.04.2021 — США — Reuters, BBC, Getty Images, AP — 11858
Оскар, кино, Голливуд, актеры, знаменитости, светская жизнь, кинопремия
Оскар 2021

У Лос-Анджелесі в 93-й раз роздали Оскари - найпрестижнішу нагороду у світі кіно. Фільм "Земля кочівників" став найкращим, а його режисерка Хлоя Чжао отримала статуетку за найкращу режисуру. Вона стала першою жінкою - представницею расових меншин США, хто отримав "Оскара" у цій категорії, і лише другою жінкою-володаркою "Оскара" як найкраща режисерка. Першою була Кетрін Бігелоу, яка отримала у 2009 році нагороду за фільм "Повелитель бурі". Церемонію провели у незвичному місці - на залізничній станції, гостей було менше, ніж зазвичай, і скасували всі вечірки, які традиційно влаштовують в оскарівську ніч. "Земля кочівників" розповідає історію вдови, яка вирішила жити у фургоні, подорожуючи по Америці. Акторка, яка зіграла головну героїню стрічки Френсіс Макдорманд, отримала "Оскара" за найкращу жіночу роль. "Земля кочівників" зібрала головні нагороди і стала тріумфатором "Оскару"-2021. "Оскара" за найкращу чоловічу роль отримав 83-річний Ентоні Хопкінс, який зіграв чоловіка, який страждає на деменцію у фільмі "Батько". Сер Ентоні Хопкінс став найстаршим актором в історії, який отримав "Оскара" за головну роль. Кінокритики очікували, що "Оскар" в цій номінації можуть посмертно присудити Чедвіку Боузману, який помер минулого літа від раку (за роль у фільмі "Ма Рейні: Мати блюзу"). Пан Хопкінс не був на церемонії, нагороду від його імені отримав актор Хоакін Фенікс. Церемонію вручення "Оскарів", яка мала пройти 28 лютого, перенесли на 25 квітня через пандемію. Вона стала першою з початку пандемії церемонією вручення кінонагород, що проходить в очному, а не віртуальному режимі. Найпрестижнішу кінопремію світу вручили не в кінотеатрі Dolby, як це було раніше, а в будівлі залізничного вокзалу Лос-Анджелеса Union Station. Не всі номінанти змогли приїхати до США особисто - для тих, хто не зміг, організували кілька майданчиків в Європі - в Парижі і Лондоні. Простір для гостей розділили на кілька зон, щоб легше дотримуватися соціальної дистанції. Організатори постаралися зробити все, щоб церемонія була безпечною для всіх учасників - список гостей обмежили, всі присутні були у масках. Знімати їх дозволили тільки номінантам для виголошення промови, ведучим і зіркам, які вручали нагороди. Найкращий актор другого плану - темношкірий британець Деніел Калуя - змусив хвилюватися свою маму, коли сказав зі сцени вступне слово, яке звучало так: "Моя мама зустріла тата, вони зайнялися сексом, це приголомшливо". Уже зійшовши зі сцени, він сказав журналістам: "Мабуть, я поки не буду відповідати на дзвінки мами. Але вона класна! І у неї є почуття гумору". Він також додав, що "абсолютно очевидно, що всі наші батьки займалися сексом". 73-річна Юн Е-джон - перша корейська актриса, що отримала "Оскара". Щойно вийшовши на сцену, вона стала зіркою не тільки кіно, але і інтернету. Премію актрисі вручав Бред Пітт, і вона почала свою промову зі слів: "Містер Бред Пітт, приємно познайомитися з вами. Нарешті!".

Хеллі Беррі та її образ від Dolce & Gabbana

Піппа Ерліх, нагорода за найкращий документальний фільм «Мій вчитель – восьмініг», ведуча Марлі Метлін та Джеймс Рід, нагорода за найкращий документальний фільм «Мій вчитель – восьмініг»

H.E.R.

Хлоя Чжао стала найкращою режисеркою

Френсіс Макдорманд і Юн Е-джон - найкращі акторки

Марія Бакалова

Міа Ніл, Джаміка Уілсон і Серхіо Лопес-Рівера, нагорода за кращий макіяж та зачіску у фільмі "Ма Рейні: мати блюза"

Тіара Томас

Пол Рейсі та Ліз Хенлі Рейсі

Тіара Томас, H.E.R. і Дернст Еміль II, нагорода за найкращу оригінальну пісню

Британська співачка і номінантка на найкращу пісню Celeste прийшла на червону доріжку з сумочкою, яка мала майже анатомічну форму серця від Gucci. Проте Оскар отримала не вона, а співачка H.E.R.'s за сингл Fight For You з фільму «Юда і чорний месія».

Зірка фільму «Борат 2» Марія Бакалова чітко дотрималася правила про відстань між гостями, одягнувши сукню шириною у кілька метрів. Насправді для її створення у Louis Vuitton використали аж 100 метрів тканини. А на шиї у акторки виблискувало кольє з діамантів.

Реджина Кінг у ніжно-голубому образі у стилі 80-х від Louis Vuitton Оскара не отримала, але її називають королевою цього вечора.

Віола Девіс (у центрі) виглядала неймовірно у сукні від Alexander McQueen, створеній дизайнером Сарою Бартон. Андра Дей (ліворуч) і Кері Мілліган (праворуч) обрали одяг від Vera Wang та Valentino. Вони були номінантками у категорії «Найкраща актриса», але перемогу здобула і Оскар забрала Френсіс Макдорманд.

Переможниця тогорічного Оскара Лора Дерн на 93-й церемонії вручала нагороду за найкращу жіночу роль другого плану. У сукні від Oscar de la Renta її вкотре назвали жінкою, яка найкраще одягається у Голлівуді.

Найкращий актор другого плану Деніел Калуя

Гості церемонії були у масках весь час, крім моменту нагородження

Премію 73-річній Юн Е-джон вручав Бред Пітт

Френсіс Макдорманд і Юн Е-джон - найкращі акторки

Блискуча Марго Роббі у Chanel

Аманда Сейфрід у яскравій сукні від Armani Privе

Британська режисерка Емеральда Феннелл, яка зняла стрічку «Дівчина, що дає надію», яка отримала п'ять номінацій на Оскар, була на церемонії на сьомому місяці вагітності. Фільм зняли у 2019 році лише за 23 дні. Він отримав нагороду у номінації «Найкращий оригінальний сценарій». Емеральда Феннелл виглядала чудово у сукні від Gucci.

Хеллі Беррі

Фоторепортажі
Харків: підземна школа

Харків: підземна школа

Фотограф Ян Доброносов: "Сьогодні випадково вийшло потрапити до підземної школи Харкова. Був дуже приємно вражений. Усміхнені діти, купа позитивної енергії. І головне дуже велика кількість у вишиванках. Ось така вона, Українська підземна школа Харкова".
15.05.2024 — 18 — 1227

Грузія: в столиці країни триває протест

Грузія: в столиці країни триває протест

Попри критику міжнародних партнерів парламент в третьому, остаточному, читанні схвалив закон про «іноагентів». «За» проголосували 84 депутати, 30 опозиціонерів – проти. На акції протесту в Тбілісі співробітники МВС Грузії зайняли територію біля парламенту та затримували демонстрантів, передає грузинська служба Радіо Свобода «Ехо Кавказу». Громадські організації та опозиційні партії називають прийнятий парламентом Грузії закон «російським» і вважають, що його метою є ліквідація організацій, які опікуються розвитком демократії, і блокування процесу вступу до Євросоюзу. Негативно висловлюються про законопроєкт ЄС та США. Партія «Грузинська мрія» стверджує, що законопроєкт має на меті стимулювати прозорість неурядових організацій і засобів інформації
14.05.2024 — 13 — 1178

Харків: випускному балу бути!

Харків: випускному балу бути!

Ян Доброносов, фотограф: "Харків, 5-30 ранку. Поки немає авто та обстрілів, школяри готуються до випускного балу"
12.05.2024 — 6 — 1613

Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском

Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском

Частина польських фермерів з аграрної організації Orka у четвер розпочала окупацію польського Сейму, вимагаючи відмови від зеленої угоди і блокади імпорту з України, а також зустрічі у цих справах з прем’єр-міністром країни Дональдом Туском. До Сейму кільканадцять протестувальників увійшли на запрошення опозиційних партій "Право і Справедливість" і "Конфедерація", передає Укрінформ з посиланням на PAP. "Ми сьогодні прийшли сюди, аби протестувати проти зеленої угоди, проти відкриття кордону для продуктів з України. Ми б хотіли, щоб нарешті хтось сприйняв нас, фермерів, дуже серйозно", - сказав один з протестувальників. Аграрії мають намір залишатися у приміщенні Сейму, поки з ними не зустрінеться прем’єр. Вони задекларували, що їх згодом замінять представники інших фермерських організацій. Вони мають намір просити маршалка Сейму Шимона Головню, аби той дозволив їм легально протестувати у будинку парламенту. Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський зустрівся з представниками групи фермерів, що протестують в Сеймі. У п’ятницю у Варшаві має відбутися маніфестація фермерів, які протестуватимуть проти зеленої угоди й імпорту з України. 29 квітня польські фермери повністю припинили блокаду кордону з Україною. Польсько-український кордон від листопада минулого року блокували перевізники, а з лютого цього року – польські аграрії. Фото: PAP
09.05.2024 — 8 — 2168

«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

«Усіх українців об’єднує спільна молитва». Великдень у Києві на тлі війни

В Україні цього року православні віряни та греко-католики відзначали Великдень 5 травня. Президент України Володимир Зеленський привітав християн східного обряду із Великоднем. Зеленський наголосив, що усіх українців об’єднує сьогодні одна спільна молитва: «За всіх наших бійців, які зустрічають Великдень в окопах і на позиціях. За наших воїнів світла, які стримують демонів на всіх напрямках. За тих, хто дотримується в житті ще однієї заповіді: захищати Україну. За те, щоб усі вони повертались живими».
07.05.2024 — 19 — 3179



Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36