Контракти.ua

1087  —  23.12.16
Сергій Притула: футбол, Шовковський, війна, Приват та люди.
Сергій Притула: футбол, Шовковський, війна, Приват та люди.

Сергій Притула, артист та волонтер: «Панове, а можна я подякую у цьому пості кільком людям? А то бажання є, а руки по кожному окремо не доходять. Отже»…


Дякую за понад двадцять років у «рамці» Олександру Шовковському! Маю за честь бути особисто знайомим із цим напрочуд розкішним чоловіком. На мою скромну думку, це один з найбільш інтелектуальних гравців Збірної та ДК. Чоловік вдумливий, інтелігентний, який не вживає нецензурної лексики (що, відверто кажучи, доволі рідкісне явище серед футболістів). Як вболівальник, я почав «молитись» на СаШо ще після тих пенальті у Празі зі «Спартою». ЧС 2006 і його РЕКОРД – це взагалі тема окремого посту! Так, у Олександра були моменти у кар’єрі, про які йому, ймовірно, боляче згадувати… тому і я не буду! Просто хочу подякувати. За відданість клубу і Україні!
Дякую Олегу Гусєву! Фактично за те ж. З часів Олега Лужного, якого вболівальники лондонського Арсеналу йменували не інакше, як «Ukrainian horse», я не пам’ятаю гравця Збірної і ДК, який би так «пахав» на полі. Я не знаю, чи пан Лужний передавав «естафетну паличку» тезці, але те, що виробляв на полі Гусєв, як він йшов у стики, як боровся, як шанував уболівальників – все це заслуговує на низький уклін і побажання не чіпляти бутси якомога довше! Шкодую, що так і не наважився підійти до Олега і сказати йому про це особисто.
Хочу подякувати Інні Музичук. І тут усі такі: а хто це? Ну, ок… не усі. Інна доволі активний дописувач у ФБ. Інна очолює відділ зв’язків із громадськістю ПриватБанку. Під час істерії навколо ПБ, єдине про що я переживав – це щоб Інна залишилась на своєму місці і уникнула потоку негативу, який лився звідусіль на її роботодавців. Феноменально на своєму місці жінка! Яка вміла «розрулити» найскладніші питання вмить. І я, наразі, не про якісь особисті моменти. Я про те, що коли мені приватівські «манагери» з власної ініціативи поміняли реквізити волонтерських рахунків і переконували, що повернути все назад, як було: «Серьож… ну ет нєвазможна», то Інна вирішила це питання за одну ніч. І Армія не позбулась кількох мільйонів гривень підтримки! Саме Інна за 9-ть хвилин вирішила питання отримання заробітної плати бійцями одного дуже крутого підрозділу ЗСУ, документи бійців якого згоріли вщент після російського артилерійського удару. Командирам було якось пофіг, що бійці 2 місяці без зарплатні (ні паспорта, ні картки, нічого…). А Інні було не пофіг. Один дзвінок їй і хлопці вервечкою потяглись у філію ПБ у Старобільську! В дні націоналізації ПБ не знаю чи вона спала, але її цілодобові пости допомагали людям позбутись зайвих переживань щодо питання: «а що буде з моїми грошима?».
І ще дуже хочу подякувати матері Сергія Стефанківа з м.Тернопіль. Страйкболісти всієї України знають його як Нео з команди «Venom». Сергій покинув цей світ 2 тижні тому. 2 роки тому переніс важку хворобу і ледве видряпався з того світу. Був слабкий, але максимально намагався бути корисним. Допомагав мені переганяти машини на АТО. Був добрим хлопцем. Стояв горою за справедливість. Майдан, волонтерство… Помер. Зателефонував матері, висловив слова співчуття і запропонував докластись до пам’ятника на Сергійовій могилі. Матір ввічливо відмовила і сказала, що, знаючи Сергія, він був би радий, якби ті кошти я спрямував на допомогу хлопцям у АТО. На концерті «Вар*ятів» у Тернополі я звітував куди піде частина із зароблених коштів: 10 000 на соляру на перегін джипів морпіхам і десанту, 30 000 на реабілітаційний центр і 50 000 на транспорт для 44-ї артбригади. Так от тих 50 000 – це прощальний подарунок від Сєрого. Сьогодні на ці кошти (46 357 грн) було придбано VW T4, який в ближчому часі буде пригнано з Данії і переобладнано під «швидку» для нашої «арти»!!! Дякую Вам, Мамо, за Сина і за Вчинок!
Усім вище згаданим добрим людям зичу міцного здоров’я і здобуття нових життєвих вершин! Дякую, що можу надихатись Вашим прикладом!

Автор: Сергій Притула

 

Статьи по теме
Свій серед своїх: суспільство і військо після Перемоги
Свій серед своїх: суспільство і військо після Перемоги

Сергій Собко: Майже півтора року широкомасштабної війни яскраво ілюструють очевидне – регулярного війська недостатньо для боротьби із чисельнішим ворогом впродовж тривалого часу. Тому держава вимушена проводити мобілізацію цивільного населення. Як зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний «Війну починають кадрові військові, а завершують вчителі, інженери, бухгалтери». Саме тому кінцевий результат війни залежить від того, наскільки вчорашні цивільні зможуть адаптуватися до військової служби та до умов бойових дій. Від того, яким сержантом буде вчорашній вчитель, яким сапером – вчорашній інженер і яким стрільцем – звичайний бухгалтер.
23.05.23 — 410

Жестокая экономика войны: вкладывать деньги в армию – дешевле, чем платить семьям за погибших бойцов
Жестокая экономика войны: вкладывать деньги в армию – дешевле, чем платить семьям за погибших бойцов

Юрий Касьянов: Данилов заявил, что "не на часi" искать виновных в прорыве российских войск с юга. Дескать, самое главное для нас сейчас – победа, а для этого мы должны быть едины, и т.д. То есть, мы должны быть едины с предателями, дураками и прохвостами, которые не подготовили страну к войне, которые, фактически, открыли врагу дорогу из Крыма и из Чернобыльской зоны?..
09.06.22 — 782

Война в Украине и революция в головах беларуских силовиков
Война в Украине и революция в головах беларуских силовиков

Игорь Тышкевич: В СМИ обсуждают возможность вступления Вооружённых Сил Беларуси в войну против Украины. Такое развитие событий – использование беларуских военнослужащих как пушечного мяса для отвлечения внимания ВСУ с важных для русских оккупантов направлений – желаемый сценарий для Путина. Но настроения внутри беларуских провластных элит (несмотря на агрессивную риторику) не слишком способствует реализации хотелок Кремля. Для окружения Лукашенко это будет катастрофа.
23.03.22 — 2456