Контракти.ua

4326  —  29.11.16
Соратниця Порошенка вважає, що українське суспільство треба лікувати
Соратниця Порошенка вважає, що українське суспільство треба лікувати

Колишній прес-секретар Петра Порошенка, нардеп від БПП Ірина Фріз у своєму блозі на lb.ua поставила діагноз українському суспільству - вірус популізму. І запропонувала вживати "антибіотик".

"Саме тому українському суспільству сьогодні потрібен «антибіотик» проти вірусу популізму. Наголошую: першочергово саме суспільству, а не політикам чи партіям. Тому що і політики, і партії орієнтуються на запит людей.

Потрібно усвідомити, що:

Простих рішень не буває. Як не буває і швидких трансформацій.

Ніякий політик, ніякий «месія» і ніяка влада не вирішить проблем. Їх вирішити може тільки суспільство, поступово змінюючись і продукуючи якісно новий рівень представників влади.

Є така мудрість: якщо хтось кидає палицю, то собака завжди дивиться куди полетіла палиця, а лев – на того, хто її кинув. Слідкуємо за Росією і оцінюємо її дії в українській внутрішній політиці – це наша основна загроза сьогодні. Вона нікуди не зникла і не зникне, навіть після кінця режиму Путіна.

Не створюємо «броунівського руху». Реагуємо тільки на те, що дійсно має значення. Не розпорошуємося.

У України є стратегічні цілі: створення сильної, незалежної, демократичної і безкорупційної держави, повернення Криму і Донбасу, європейський вибір, інтеграція з НАТО. Ось критерії за якими потрібно оцінювати все те, що відбувається.

Оцінюємо політиків не за словами, а за діями. Не забуваємо, що суспільний контроль основа для майбутнього вибору. Однак, контроль не має перетворюватися в штучно створене цькування в угоду Росії. Це також технологія популізму, тож пам’ятаємо про це.

Ніхто нам не допоможе крім нас самих. Не реагуємо болісно і грубо на можливі заяви політиків за кордоном, але чітко відстоюємо національний інтерес України на світовій арені".

Статьи по теме
У Силах оборони звільнили командувачів ОК
У Силах оборони звільнили командувачів ОК "Південь" та "Захід" – нардеп

Звільнили Андрія Ковальчука та Сергія Литвинова.
10.04 — 232