Контракти.ua

682  —  28.08.16
Споживчий кредит готівкою
Споживчий кредит готівкою

Споживчі потреби сучасної людини дуже складно задовольнити. Динамізм життя, технічний прогрес, маса можливостей і спокус викликають бажання реалізовувати все нові і нові цілі. При цьому фінансових можливостей самої людини буває не завжди достатньо, щоб покрити всі виникаючі запити.

Оформлення споживчого кредиту готівкою в цілому ряді випадків допомагає справлятися з фінансовими труднощами. Програми нецільового споживчого кредитування, які передбачають видачу готівки, є в кредитному портфелі багатьох банків, які працюють з приватними особами і здійснюють кредитну діяльність. Завдання позичальника – вибрати найбільш вигідну для себе пропозицію, що відповідає очікуванням і можливостям.

Розмір фінансування, який може бути запропонований позичальнику, безпосередньо залежить від його власної платоспроможності та наявності можливості підтвердити свої доходи. Банк проводить оцінку фінансової спроможності клієнта, перевіряє наявність постійних джерел доходу. Саме тому багато банки видають споживчі кредити тільки за умови наявності стажу трудової діяльності, довідки з місця роботи та довідку про доходи.

Термін фінансування клієнтів за споживчими програмами буває різним. Позичальник може скористатися як короткострокових позик, наданих банком строком до 1 року, так і одержати більш тривалий фінансування, що дозволяє погашати позичку протягом 3-5 років. Терміни кредитування залежать від умов програми, а також від цілей позичальника.

Споживче кредитування без чіткого розуміння цілей фінансування створює для кредитора очевидні фінансові ризики. Компенсація ризиків проводиться вітчизняними банками по-різному. В деяких випадку фінансування здійснюється тільки за умови наявності поручителів, в інших – кредитор збільшують ставку кредитування.

Отримати кредит готівкою на будь-які цілі можна в національній на кредитну картку. Сума позики може бути передана клієнту як всю суму відразу, так і частинами, у вигляді траншів. Однак, коли мова йде про споживчому кредитуванні приватних осіб, траншеві виплати не є особливо популярним способом фінансування.

Погашення споживчого позики – обов'язкова умова кредитування. Заборгованість за кредитом вноситься регулярними платежами аннуитетно або диференційовано, залежно від типу кредиту, його розміру та строку використання. При бажанні позичальник має право погасити позику достроково. Ніяких додаткових комісій при цьому вносити не потрібно.

Не варто забувати, що отримати кредит у банку можуть далеко не всі бажаючі. Навіть невелика позичка видається тільки тим позичальникам, які здатні задовольнити вимоги кредитора. Найчастіше банки вимагають підтвердження громадянства, наявності постійної реєстрації, відповідності віковим обмеженням. Кредитна історія позичальника відіграє важливу роль у питанні фінансування клієнта.

Споживчий кредит готівкою - зручний і вигідний банківський продукт, але і при його отриманні важливо оцінювати власні можливості та очікування. Щоб кредитна позика справді допоміг у вирішенні проблем, а не створив нових складнощів позичальнику.

Статьи по теме
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини

5 вересня 2024 року ГС “Асоціація деревообробних підприємств України” організувала та провела для деревообробників країни вже другу онлайн-зустріч у форматі дискусійної панелі, присвячену моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини. Спікерами виступили представники ліцензованих товарних бірж, які займаються організацією та проведенням торгів необробленою деревиною, а також моніторингом виконання біржових угод, біржових договорів.
06.09 — 498

На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини
На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини

Завдяки організованій торгівлі необробленою деревиною на товарних біржах, лісові ресурси служать потужним стимулом для розвитку української економіки.
27.08 — 836

Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций
Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций

Один из крупнейших украинских холдингов, группа ТАС, активно проводит масштабную программу по обновлению своих производственных мощностей, инвестируя значительные средства в современное оборудование и передовые технологии.
23.08 — 381