Контракти.ua

1580  —  22.12.15
В Газпроме решили ждать нефть по $90-100 за баррель
В Газпроме решили ждать нефть по $90-100 за баррель

Текущая низкая цена на нефть обусловлена в том числе игрой на понижение в ожидании увеличения ставок ФРС США, поэтому она не будет долгосрочной.

Об этом заявил глава Газпром нефти Александр Дюков, передает Интерфакс.

"Если говорить о нынешнем уровне цен, нужно учитывать и некую игру на понижение, которая происходила в последнее время в ожидании повышения ставок ФРС США. Цена стабилизировалась", - заявил он в интервью телеканалу "Россия24".

"Что может произойти дальше? Теоретически, если игра на понижение будет продолжена, она может опуститься и ниже, но абсолютно очевидно, что снижение цен будет краткосрочным", - сказал Дюков.

По его мнению, в перспективе цена на нефть будет возвращаться к "справедливому и для потребителей, и для производителей", уровню в $90-100 за баррель.

Напомним, стоимость нефти марки Brent в ходе торгов понедельника обновила минимум с июля 2004 года, уйдя ниже отметки в $36,2 за баррель.

Статьи по теме
Експорт
Експорт "Газпрому" досягнув найнижчого рівня з початку століття

Експорт російського "Газпрому" в 2022 році скоротився майже вдвічі - досягнувши найнижчого рівня з початку 21 століття. Після вторгнення Росії до України значно знизився потік газу до Європи.
30.12.22 — 724

ЄС виділить 225 млн євро на націоналізацію німецької
ЄС виділить 225 млн євро на націоналізацію німецької "дочки" "Газпрому"

Єврокомісія схвалила націоналізацію німецької дочірньої компанії російського "Газпрому" Gazprom Germania. Регулятор у Брюсселі схвалив виділення для неї дотації на суму 225,6 млн євро.
14.11.22 — 449

Прибуток нафтової компанії в Індії, якою частково володіє
Прибуток нафтової компанії в Індії, якою частково володіє "Роснефть", скоротився вдвічі

Індійська компанія Nayara Energy, яка частково належить російській нафтовій компанії "Роснефть", повідомила про майже 50% падіння прибутку за вересневий квартал порівняно з попередніми трьома місяцями.
13.11.22 — 536