Контракти.ua

895  —  02.11.15
На мера Чернігова знайшли компромат - ЗМІ
На мера Чернігова знайшли компромат - ЗМІ

Міський голова Чернігова Олександр Соколов може бути тіньовим власником Чернігівської ТЕЦ. Про це заявив на брифінгу політолог Олексій Голубуцький.

Про це повідомляє видання «Події і коментарі».

 

Він нагадав, що міська рада Чернігова віддала в оренду ТЕЦ київській фірмі в 2001 році. Саме тоді Соколов почав виконувати обов’язки міського голови. Не виключено, що з того часу він являється “смотрящим” олігархів за чернігівською ТЕЦ.

З того часу договір оренди кілька разів подовжувався. Нещодавно влада міста продовжила його дію до 2030 року, без суттєвого збільшення орендної плати.

В 2015 році міська прокуратура Чернгова порушила кримінальну справу та веде слідство щодо заниженої мінімум вдвічі орендної плати за ТЕЦ.

Обіг коштів чернігівської ТЕЦ - понад мільярд гривень на рік. За оцінками експертів дохід має становити близько 5 мільйонів доларів на рік (при умові рентабельності 10-12%), а орендна плата становить всього близько 550 тисяч доларів на рік.

Все це призвело до того, що тарифи на гарячу воду та тепло в Чернігові одні з найвищих серед обласних центрів України. Дорожче чернігівців за послуги платять лише в Сумах та Кіровограді. Лише за останній рік вартість тепла та гарячої води зросла майже втричі.

Голубуцький висловив думку, що фактично склалася ситуація, що сплачуючи рахунки за комунальні послуги чернігівці фінансують мера міста. Саме тому, він побудував свою виборчу кампанію на гаслі проти приватизації ТЕЦ, адже фактично, він уже давно за тіньовими схемами контролює цей об’єкт та боїться втратити контроль в результаті виборів.

Статьи по теме
НБУ залишив облікову ставку без змін: що вплинуло на рішення
НБУ залишив облікову ставку без змін: що вплинуло на рішення

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 13,0% річних з 20 вересня 2024 року.
вчера, 19:01 — 211

ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141