Контракти.ua

1611  —  30.04.15
Українці ігноруюсь санкції проти Росії
Українці ігноруюсь санкції проти Росії

Війна на Сході та ембарго російських товарів поки що ніяк не позначилося на активності українців, які користуються послугами російських торгівельних мереж.

Про це Контракти повідомила прес-служба ПриватБанку.

Такий висновок аналітики банку зробили проаналізувавши результати дослідження того, як вплинув збройний конфлікт між країнами на обсяги споживання українцями товарів та послуг російських магазинів.

Як повідомив заступник голови правління ПриватБанку Дмитро Дубілет в своєму блозі на Facebook, з початку 2014 року частка закордонних покупок, які українці роблять в російських магазинах, зросла приблизно на 30%. Такі дані отримано за результатами співвідношення кількості покупок клієнтів ПриватБанку в магазинах Росії до кількості покупок в усіх закордонних магазинах.

“З одного боку, в нас з Росією іде конфлікт, економічні зв’язки начебто псуються, і взагалі, частина українців оголосила Росії бойкот, - відзначив Дмитро Дубілет. - З іншого боку, через знецінення валюти (яке відбулось в нас з Росією майже синхронно) економічна привабливість російських товарів зросла, а частина населення, що лишилась на окупованих територіях, позбавлена можливості користуватись послугами українських банків”.

За даними дослідження, на російські магазини припадає приблизно 12% всіх покупок, які українці роблять закордоном (за сумою покупок 5%). Серед топ-сегментів магазинів найбільше зростання показали універмаги (+150%), пункти харчування (+57%) та аптеки (+50%). Падіння було відзначено в станціях обслуговування (-30%) та ресторанах (-1%).

Як відзначають у банку, те, що дослідниками було обрано кількість трансакцій, а не суму, виключає фактор валютних коливань. Якщо ж подивитись на назви торгівельний точок, можна побачити зростання популярності прикордонних магазинів. Проте не можна сказати, що вони стали вирішальним фактором в цій статистиці.

Статьи по теме
Як не потрапити на схему SMS-шахраїв
Як не потрапити на схему SMS-шахраїв

Зловмисники надсилають українцям фейкові SMS про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Не потрібно переходити за такими посиланнями, щоб не втратити свої гроші.
вчера, 17:00 — 203

Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 22-28 квітня
Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 22-28 квітня

Фінанси відіграють важливу — а для когось і першорядну — роль у житті кожного з нас.
вчера, 11:36 — 613

Фінансовий гороскоп на травень 2024 року
Фінансовий гороскоп на травень 2024 року

Усі найсміливіші плани з бізнесу, розширення виробництва, фінансових інвестицій ліпше втілити в життя в травні. Цього місяця дуже сильно відчувається енергія щастя, удачі та успіхів у суспільстві. Період буде відносно стабільним у плані фінансів, і, добре, скористатися цим потенціалом на користь майбутнього.
вчера, 07:55 — 318