Контракти.ua

1158  —  25.02.15
В США растет число сторонников поставок оружия в Украину
В США растет число сторонников поставок оружия в Украину

Число сторонников предоставления Украине оружия среди граждан США выросло по сравнению с апрелем 2014 года с 30% до 41%, свидетельствуют данные опроса, проведенного Pew Research Center в феврале 2015 года.

При этом по-прежнему выступают против поставок оружия 53% американцев (в апреле 2014 года - 62%).

Среди сторонников Республиканской партии поддержка вооружения Украины составляет 51%, Демократической - 40%.

Относительное большинство респондентов (49%) считают, что США должны обеспечить подготовку украинской армии, а 46% выступают против.

По данным опроса, американцы продолжают интересоваться конфликтом России с Украиной: 39% хорошо знакомы с ситуацией, 41% - немного знают и только 19% не слышали ничего вообще.

Большинство американцев (77%) назвали эту ситуацию очень важной (30%) или довольно важной с (46%) с точки зрения интересов США.

При этом большинство граждан США (70%) негативно относятся к президенту России Владимиру Путину.

60% выступают за усиление санкций против России, 34% высказались против.

Исследование Pew Research Center проводилось с 18 по 22 февраля 2015 года среди 1504 респондентов во всех американских штатах.

По материалам: Зеркало недели. Украина

Статьи по теме
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 580

Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ
Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ

Перша частина нового звіту Тома Купера не надто втішна: росіяни мають (нехай обмежену) перевагу в повітрі й почали застосовувати новий тип авіаційних боєприпасів — прочитується традиційна вимога Купера надавати Україні більше й ще більше засобів ППО. В другій — більш оптимістичній — частині проскакує нетипова для аналітика думка, що якісь кроки до широкого наступу ЗСУ вже роблять й він більше не видається неможливим за даних умов.
20.04.23 — 740

Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти
Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти

Автор: The Economist. Переклад: Mortis Aeterna. Це відредаговані основні моменти нашого інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії Валерієм Залужним від 3 грудня 2022 року. Розпочав він зі свого особистого погляду на війну.
15.12.22 — 814