Контракти.ua

6640  —  06.02.15
Забудовник ніяк не впливає на проект Патріаршої резиденції по Десятинному провулку
Забудовник ніяк не впливає на проект Патріаршої резиденції по Десятинному провулку

На цьому тижні на сторінках українського Інтернет-простору знову прикуто увагу до будівельного майданчика по Десятинному провулку, 3-5. Постійно згадується і ім’я компанії «Інтергал-Буд», яка нібито почала спорудження будівлі без належної дозвільної документації, компанію неодноразово намагалися пов’язати з різними політичними силами. Редакція отримала листа з офіційною позицією компанії «Інтергал-Буд» щодо будівництва по Десятинному провулку.

«Хочемо зазначити, що ТзОВ «Будівельна компанія «Інтергал-Буд» на даному об’єкті виконує лише сервісну функцію – генпідрядні та будівельні роботи на замовлення Української Православної Церкви Київського Патріархату. Саме Церков є законним землекористувачем ділянки по Десятинному провулку 3-5, замовником та власником будівлі, що зводиться.  На скільки нам відомо, Київська Патріархія на чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом планує переїзд з вулиці Пушкинської у новозведену адміністративну будівлю по Десятинному провулку з метою розширення Патріаршої Резиденції», - йдеться у офіційній заяві.

Будівельна компанія підкреслює, що всі роботи ведуться у рамках замовлення Церкви та за узгодженим проектом.  А головне, з дотриманням усіх норм та вимог, за наявності усієї дозвільної документації, передбаченої чинним законодавством та без порушення цільового призначення земельної ділянки».

Як стверджують у забудовника, до початку будівельних робіт на ділянці проводилися розкопки Інститутом археології НАН України протягом чотирьох років, які не виявили жодних залишків фундаментів Західного палацу князя Володимира. Правомірність будівництва на даній земельній ділянці було підтверджено рішеннями Вищого адміністративного та Вищого господарського судів України - вищими судовими інстанціями країни.

Забудовника трохи дивують вимоги зменшити висотність забудови до 27 метрів або до 7-ми поверхів, оскільки єдине обмеження щодо будівництва на Десятинному провулку відповідно до Генерального плану міста Києва – це висотність будівлі, що не повинна перевищувати 9 поверхів.

Головне управління містобудування та архітектури підтвердило можливість цього будівництва, що було викладено у виданих Містобудівних умовах та обмеженнях забудови земельної ділянки. У документі було визначено, що «проектування та будівництво здійснено не перевищуючи існуючу висотність забудови по провулку Десятинному» (а це дев’ятиповерхова забудова!!!). На сьогодні зведено лише 8 поверхів і намірів збільшувати поверховість замовник не має, отже ніякі обмеження не були порушені. Хоча початковий проект відрізнявся від теперішнього, але знаходився у допустимих межах висотності. «Нами були вже розпочаті роботи зі зведення вертикальних елементів дев’ятого поверху. Пізніше замовник змінив проект на вимогу громадськості, і наша компанія виконала роботи по демонтажу частини будівлі вище восьмого поверху», - зазначають у своїй заяві будівельники.

«Компанія «Інтергал-Буд» якісно та вчасно виконує будівельні роботи, у такий скрутний час для країни створює робочі місця та забезпечує замовленнями інші галузі, що пов’язані з будівельною сферою. Ми не представляємо ні яку політичну силу.  У нашій країні Церква також відокремлена від політики. Тому ми не розуміємо, як питання щодо будівництва адміністративної будівлі по Десятинному провулку може носити політичний характер», - така офіційна позиція компанії.

 

Статьи по теме
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом
Кличко запропонував рішення, як забезпечити переселенців житлом

Мер Києва Віталій Кличко направив звернення до Верховної ради та уряду з пропозиціями щодо вирішення проблеми житла для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, він запропонував відновити норму про безоплатну передачу забудовниками частини квартир у зведених будинках громаді.
05.04 — 194

У Києві зафіксували ще три температурні рекорди
У Києві зафіксували ще три температурні рекорди

У вівторок 2 квітня у Києві були зафіксовані три температурних рекорди. Кліматична норма перевищена на 9,9 градусів.
04.04 — 186

У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду
У Києві з 1 квітня подорожчає транспортна карта: що буде з вартістю проїзду

Ціни на проїзд в комунальному транспорті наразі залишаються на тому ж рівні.
01.04 — 177