Контракти.ua

1759  —  20.07.14
Бойкоту російських книжок на Форумі видавців у Львові не буде - Коваль
Бойкоту російських книжок на Форумі видавців у Львові не буде - Коваль

Громадськість збентежили чутки про бойкот російських книжок на нацбільш значній події у цій галузі в Україні Форумі видавців у Львові.

Під тиском львівських активістів з Економічного бойкотного руху Форум видавців зробив заяву, в якій запевнив, що російських видавництв на Форумі не буде, а російські книжки будуть маркуватись. Видатні українські письменники, журналісти, видавці одразу ж висловили своє обурення з приводу такої політики. Багато хто вже спрогнозував, що Форум втратить своє значення і популярність.

Олександра Коваль,  президент ГО «Форум видавців» у Львові, пояснила суть заяви щодо політики Форуму стосовно російських книжок: «На форумі НЕ буде:

бойкоту і навіть пікетування російських книжок; обливання російських книжок червоною фарбою, їх спалювання, бійок та інших провокацій, влаштованих спеціально навченими людьми, які заявляли про такі наміри. Так, не буде й видавництв з Росії. Це була найдешевша ціна за перші два пункти. Але чому ви подумали, що вони взагалі збиралися до нас приїжджати? До 2008 року їх взагалі не було, хоча ми запрошували...».

За словами Олександри Коваль, на Форумі російськими книжками торгуватимуть ті українські компанії, які робили це раніше і навіть кілька нових. Українські філії чи представництва російських видавництв зареєструвалися і представлять свою продукцію. Запланована ціла програма заходів популяризації українських російськомовних письменників, яких їхні російські, та й українські видавці не особливо хотіли представляти. Президент Форуму звернулася по допомогу до всіх фахівців, які можуть привезти на Форум російських авторів, особливо тих, які підтримали Україну; організувати дискусії та інші заходи, які допоможуть порозумінню. Пані Коваль наголосила, що, перш за все піклується про безпеку відвідувачів і учасників Форуму: «Для мене зараз найголовніше - безпека людей і уникнення війни всіх проти всіх».

Юрій Винничук, відомий український поет, також коментував своє ставлення до того, що деякі активісти закликають бойкотувати російські книжки на Форумі у Львові: «Але є хтось, кому дуже вигідно влаштувати скандал і картинку для російських каналів. А ті, хто як я або інші письменники виступають проти такого бойкоту, зазнають нападок.  Причому це бойкот заради бойкоту, бо ще жодне російське видавництво не зголосилося на Форум».

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 314

"Їдь до Гааги": активісти в Сімферополі збираються бойкотувати "вибори" президента РФ

Росіяни ніяк не зрозуміють, що на півострові їм не раді.
21.02 — 329

Перший в Україні. У Львові відкрили центр рекрутингу до армії
Перший в Україні. У Львові відкрили центр рекрутингу до армії

Міністерство оборони України спільно із Львівською міськрадою сьогодні, 12 лютого, запустили у Львові центр рекрутингу до армії. Це перший такий центр у нашій країні.
13.02 — 363