Контракти.ua

4438  —  06.06.14
Кияни можуть залишитися без гарячої води через борги ЖЕО та бюджетників
Кияни можуть залишитися без гарячої води через борги ЖЕО та бюджетників

Накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці. Київенерго змушена йти на крайні кроки і почне відключення боржників по всьому місту.

Заборгованість ЖЕО, ОСББ та бюджетних організацій столиці за теплову енергію досягла критичної позначки у 1957,1 млн грн і зросла з початку поточного року на 212,7 млн грн. Через це Київенерго не може розрахуватися за газ перед Нафтогазом і той погрожує припинити його поставки на ТЕЦ компанії.

Нафтогаз неодноразово попереджав Київенерго про можливе припинення подачі газу для вироблення теплової енергії та необхідність сплатити заборгованість, яка станом на 1 червня 2014 року становить 2,6 млрд грн. До того, щоб цього не допустити Київенерго зобов`язалося здійснити погашення боргу перед НАКом двома траншами: 50% до 1 липня, залишок – до 1 жовтня, тобто до початку опалювального сезону.

При цьому компанія закликає ЖЕО, ОСББ та бюджетні організації столиці до 1 липня ц.р. погасити частину боргу за теплову енергію.

Київенерго вже домовилась з КМДА про поетапне погашення заборгованості: на першому етапі ЖЕО та організації, що фінансуються з міського та районних бюджетів, повинні виплатити 50% або 970 млн грн заборгованості за теплову енергію, на другому етапі, який завершиться 1 жовтня, має бути погашена решта суми.

«Накопичена заборгованість споживачів за теплову енергію ставить під загрозу проведення опалювального сезону в столиці, і тому ми змушені йти на крайні кроки. Для того щоб не відключати всіх споживачів від тепла і увійти в опалювальний сезон, компанія почне відключення боржників по всьому місту. У той же час ми розуміємо складну економічну ситуацію в країні і згодні реструктуризувати наявну заборгованість. При цьому нам необхідні гарантії 100% оплати поточних платежів та погашення накопиченої за попередні періоди заборгованості», – сказав директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак.

Основні боржники Київенерго: житловий сектор Києва - 1131,1 млн грн, установи та організації, що фінансуються з державного бюджету, – 51,8 млн грн, установи та організації, що фінансуються з міського та районних бюджетів, – 740,1 млн грн.

Статьи по теме
У Нафтогазі виключають відновлення прямих закупівель російського газу
У Нафтогазі виключають відновлення прямих закупівель російського газу

Україна не планує відновлення прямих закупівель у російського газу. Таких ідей немає ні в "Нафтогазі", ні в уряді, ні в офісі президента.
30.04.21 — 613

Запаси газу в підземних сховищах скоротилися в 1,8 рази
Запаси газу в підземних сховищах скоротилися в 1,8 рази

Україна в поточному опалювальному сезоні (з 19 жовтня 2020 року по 11 квітня 2021 роки) знизила запаси природного газу в підземних сховищах (ПСГ) в 1,8 рази - до 15,595 млрд куб. м.
12.04.21 — 577

В Україні продовжать термін установки лічильників газу
В Україні продовжать термін установки лічильників газу

В Україні продовжать термін установки лічильників газу споживачам, які використовують його для приготування їжі. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон.
25.03.21 — 577