Контракти.ua

37143  —  28.04.14
Антитеррористическая операция превратилась в фарс – Тымчук
Антитеррористическая операция превратилась в фарс – Тымчук

Высшее руководство «сливает» все, что может, а ответственность в противостоянии ложится на плечи командиров среднего звена. Любой шаг и чуть ли не каждый выстрел жестко контролируется «сверху».

Об этом на свой странице в Facebook написал руководитель группы «Информационное сопротивление» Дмитрий Тимчук.

«Россия вела захватнические войны (Чечня и Грузия), и у ее командиров были развязаны руки. У нас война святая — оборонительная. Но, несмотря на это, руки у командиров связаны намертво. Любой шаг и еда не каждый выстрел жестко контролируется «сверху». Результат плачевный», — пишет Тимчук.

По его мнению, украинские солдаты и офицеры стали заложниками игр власти. «Два раненых утром в Краматорске — представители СБУ и ВВ МВД. Они были ранены в бою с террористами. Сложнее с гибелью одного и ранением другого контрактников Вооруженных сил. Не будем раскрывать подробности (надеемся, Минобороны все же это сделает, потому что его нынешнее объяснение трудно назвать выразительным). Но сам факт, что силовики погибают в подобных условиях, вне боевых столкновений — ненормальный», — сообщил он.

Также руководитель группы «Информационное сопротивление» сообщил, что в «Славянске происходит какое-то сумасшедшее шоу». «Террористы проводят там «аккредитацию журналистов», причем в основном российских. Для меня совершенно непонятно, как вообще в зоне проведения АТО могут свободно разгуливать журналисты (тем более — иностранные, и тем более — русские), без аккредитации наших силовых структур. Я не могу себе представить, чтобы в цивилизованной стране через границу силовиков к захваченному террористами самолету свободно шел журналист со словами «мне надо интервью у их предводителя взять», — уверен Тимчук.

Статьи по теме
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 553

Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ
Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ

Перша частина нового звіту Тома Купера не надто втішна: росіяни мають (нехай обмежену) перевагу в повітрі й почали застосовувати новий тип авіаційних боєприпасів — прочитується традиційна вимога Купера надавати Україні більше й ще більше засобів ППО. В другій — більш оптимістичній — частині проскакує нетипова для аналітика думка, що якісь кроки до широкого наступу ЗСУ вже роблять й він більше не видається неможливим за даних умов.
20.04.23 — 715

Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти
Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти

Автор: The Economist. Переклад: Mortis Aeterna. Це відредаговані основні моменти нашого інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії Валерієм Залужним від 3 грудня 2022 року. Розпочав він зі свого особистого погляду на війну.
15.12.22 — 791