Контракти.ua

12011  —  26.03.14
Протистояння МВС та "Правого сектору" триває на Закарпатті та Запоріжжі
Протистояння МВС та

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про протистояння правоохоронців із озброєними людьми, які називають себе представниками «Правого сектора», ще в двох областях України.

 

Про це він сказав перед розширеною зустріччю членів уряду з делегацією Європейської комісії.

"Аналогічні ситуації (як у Рівненській області) відбуваються ще в двох областях країни. У Закарпатті, де група людей, яка називає себе «Правим сектором», забарикадувалася в приватному домоволодінні... й ми маємо протистояння, яке триває другий день. Коли з одного боку стоять правоохоронні органи з санкціями суду й так далі, з іншого боку стоять люди з автоматичною зброєю, зокрема з гранатометами, й цю ситуацію треба вирішувати", - сказав міністр.

За словами Авакова, друга така ситуація в Запорізькій області, "коли на відвалах залізорудного, якщо не помиляюся, комбінату, з'явилися люди, сказали, що нібито з «Правого сектора» й тут керуватимуть".

"І знову зіткнення, знову з одного боку стоять правоохоронці, а з іншого боку стоять незрозумілі люди з автоматами. Цим ситуаціям має бути покладено край. Якщо політичне регулювання не підходить, то держава повинна вживати заходи. Інакше ми перетворюємося на Сомалі, коли у нас на вулицях правлять банди й вирішують, що і як відбувається. Моя функція цього не допустити", - підкреслив Аваков.

Статьи по теме
У ЗСУ відповіли, чи існує загроза для Запоріжжя
У ЗСУ відповіли, чи існує загроза для Запоріжжя

Наразі основні зусилля ворог зосереджує саме на Авдіївському напрямку.
17.02 — 236

ЗСУ захопили позиції під Бахмутом і наступають під Запоріжжям - аналітики ISW
ЗСУ захопили позиції під Бахмутом і наступають під Запоріжжям - аналітики ISW

Наступ триває на кордоні Запорізької та Донецької областей.
12.07.23 — 610

Нацкомісія передумала перейменовувати Запоріжжя
Нацкомісія передумала перейменовувати Запоріжжя

Національна комісія зі стандартів державної мови оновила перелік населених пунктів, назви яких не відповідають стандартам. Однак Запоріжжя зі списку прибрали.
02.07.23 — 367