Контракти.ua

2061  —  21.03.14
Катеринчук: ми готові відстояти своє європейське майбутнє
Катеринчук: ми готові відстояти своє європейське майбутнє

Підписання Україною політичної частини асоціації з Європейським Союзом стане переломною у нинішній непростій ситуації, коли наша держава фактично опинилися сам на сам у протистоянні з російським агресором.

Про це заявив лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук.

«Сьогодні звучать окремі критичні зауваження щодо неповноцінності підписання угоди. Мовляв, чому лише політична складова, чому ми не підписуємо асоціацію у вже раніше ратифікованому варіанті? Відповідь чітка і однозначно зрозуміла – ми повинні зберегти усі можливі дипломатичні шляхи розв’язання української кризи. Інакше ми опинимось на порозі останньої світової війни», - вважає Катеринчук.

При цьому він висловив переконання, що економічна частина безумовно буде підписана, але це стане можливим лише після того, коли в ній будуть враховані інтереси південно-східного індустріального регіону України. «Наша партія з самого початку свого заснування заявила про свою стратегічну ціль – повноцінне членство України в Європейському Союзі. Якщо до подій Майдану про це європейці не хотіли навіть говорити, то нині ми почули чіткий сигнал від Європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що Євросоюз готовий дати Україні перспективу членства», - наголосив лідер партії.

Катеринчук вважає це першою перемогою на шляху становлення України, як незалежної європейської держави. «Це перемога, але не остаточна. Основна боротьба попереду. Ми готові до того аби вистояти у відвертій російській агресії та відстояти своє європейське майбутнє. За нас цього ніхто не зробить. І підписання політичної частини асоціації є тому твердженням. Ми, українці, маємо докласти зусиль, провести радикальні реформи та змінити країну таким чином, аби наступні кроки щодо членства в ЄС були впевненими та рішучими, - зазначив політик. – А світ нам обов’язково посприяє в цьому, бо з нами правда».

За матеріалами: УНІАН

Статьи по теме
Европейская партия Украины помогает армии
Европейская партия Украины помогает армии

Недофинансирование Вооруженных сил Украины сыграло положительную роль в единении украинцев. Об этом говорится в сообщении Европейской партии Украины.
27.03.14 — 2580

Катеринчук просит суд признать противоправными действия парламента 16 января этого года и остановить публикацию антидемократичных законов
Катеринчук просит суд признать противоправными действия парламента 16 января этого года и остановить публикацию антидемократичных законов

Народный депутат Украины, лидер Европейской партии Украины Николай Катеринчук обратился с исковым заявлением в Высший административный суд Украины, в котором просит суд признать противоправными действия Верховной Рады Украины о проведении голосования на пленарном заседании 16 января 2014 года антидемократических законов. Другим иском он просит суд остановить публикации этих законов в средствах массовой информации.
20.01.14 — 1628

СБУ может возбудить дело против Катеринчука по политическим мотивам
СБУ может возбудить дело против Катеринчука по политическим мотивам

Дирекция телерадиопрограмм Верховной Рады подтвердила, что Главное следственное управление СБУ затребовало от них записи парламентских выступлений депутата Николая Катеринчука за 2013 год
11.01.14 — 9437