Контракти.ua

53667  —  02.03.14
Путін вирішив ввести війська в Україну після сюжету на російському ТБ
Путін вирішив ввести війська в Україну після сюжету на російському ТБ

Президент РФ Володимир Путін звернувся до Ради Федерації щодо введення російських військ в Крим після того, як в ефірі російського ТБ показали нібито загиблих російських військових внаслідок стрілянини біля Ради міністрів Криму у Сімферополі.

Сюжет про стрілянину «українських бойовиків» із закритими обличчями та тіла російських військовослужбовців, які нерухомо лежали на дорозі, показали на російському телеканалі «Вести».

«О 15:20 біля будівлі Кабміну АРК в Сімферополі пролунали автоматні черги .... Біля Будинку Профспілок в 50 метрах від Кабміну залягли невідомі люди в чорній формі, з чорними масками на обличчях і білими пов'язками на руках», - зазначає журналіст «Вістей».

«Вони стріляли по натовпу і Дому Профспілок . Потім ... вони почали застрибувати у жовті автобуси «Богдан» ... Мабуть , автобуси були викрадені, тому що на одному з них був напис»Зоопарк», - наголошується в сюжеті.

Також кореспондент зазначає, що «постраждали і журналісти, але серйозно ніхто не поранений, проте це зайвий раз свідчить про те, що в Криму знаходяться провокатори, які бажають дестабілізувати обстановку».

При цьому на відео чітко видно, що автобуси, в які «заскакували екстремісти» – жовтий, з кримськими номерами та написом «Львов.Тайган». Це автобуси кримського підприємства «Парк львов «Тайган», що розташоване у Білогорську під Сімферополем і директором якого є керівник ялтинського зоопарку «Сказка» Олег Зубков.

Також користувачі соцмереж зауважили, що «бандерівці» з телесюжета озброєні новітньою російською зброєю – автоматами АК 100-ї серії та гранатометом РГ-94, які наявні на озброєнні лише в армії Росії.

Окрім того на фото і відео можна бачити, що під нерухомими «жертвами» стрілянин у камуфляжі зовсім немає крові.

Події у Сімферополі разом з тим висвітлював і російський телеканал «Дождь»  У включенні з Криму журналіст розповідав про те, що з огляду на гільзи після стрілянини, патрони були холостими.

«Хто і в кого стріляв – не зрозуміло, російські військові спершу зайняли бойові позиції біля будівлі, але через 15 хвилин повернулися до входу Ради міністрів, мабуть їм повідомили, що загрози більше немає», - зазначив журналіст.

Люди, за його словами, які поїхали на жовтих автобусах, були у цивільному, але зі стрілковою зброєю, з білими пов’язками на рукавах.

Під час прямого включення з Сімферополя після «стрілянини» стало відомо, що  Путін звернувся до Ради Федерації з проханням використати військовий контингент на території Криму.

За матеріалами Українська правда

Статьи по теме
Правительство поддержало проект закона о восстановлении государственной власти в Крыму
Правительство поддержало проект закона о восстановлении государственной власти в Крыму

1 марта, Кабинет Министров поддержал законопроект, предусматривающий внесение изменений в Закон Украины "О правовом режиме военного положения".
03.03 — 307

Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 268

Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 446