Контракти.ua

8160  —  23.02.14
Повернення Тимошенко перетворить українську політику у безперервний мітинг, - Ірина Бекешкіна
Повернення Тимошенко перетворить українську політику у безперервний мітинг, - Ірина Бекешкіна

Змішані почуття з приводу звільнення Юлії Тимошенко. З одного боку, я завжди вважала її ув'язнення аж ніяк не правосуддям, а помстою та виявом фобій Януковича і тому щиро рада, що вона на свободі (постійно підписували петиції за її звільнення). З другого - боюся, вона зможе нанести чимало шкоди, звісно, того не бажаючи.

Вчорашній виступ засвідчив, що вона мало змінилася. Слухати її виступи під час виборчої кампанії було неможливо - суцільний крик при майже відсутності змісту, не кажучи вже про пропозиції та програму. Вчора - те ж саме, емоції, емоції, емоції і поведінка у статусі вождя, якого давно чекали.

Країна відчуває потребу зміни якості політики, перехід від хаотизму до чіткого програмування (цілі-дії-відповідальні-результат), від голосування серцем - до голосування розумом, від диктатури вождя партії - до партійної демократії, тобто - перехід до політики європейського типу (ви там бачите вождів?).

Окрім того, країна у вкрай економічно складній ситуації, перед-катастрофічній, нас чекають складні часи, і поруч з популярними заходами (позбавлення пільг посадовців, виселення з державних дач, повернення численних резиденцій тощо), вимагатимуться й дуже непопулярні заходи (підвищення тарифів, адресний характер пільг, позбавлення державних дотацій безнадійно застарілих підприємств і ще багато чого).

А Юлія Володимирівна - популіст, б'є на емоції, лідер вождистського типу, керівник ситуативних рішень, а не стратегічних розрахунків, за визначенням типу особистості - демонстративний тип особистості, для якої головне - щоб її любили і щоб нею захоплювалися.

Так, в революцію потрібні герої (думаю, Юлія Володимирівна цілком щиро сказала, що шкодує, що її не було на барикадах). Але на керівних посадах (президента, прем'єр-міністра та ін.) потрібні не харизматичні герої, а ефективні менеджери, які вміють реалізації програм та добиватися цілей, за які проголосували виборці на виборах. І тому я дуже боюся, що у разі повернення Юлії Тимошенко у політику, і тим більше набуття якоїсь з перших посад, політика перетвориться у безперервний мітинг за головуванням Юлії Володимирівни.

Я їй бажаю усього найкращого, перш за все - набути здоров'я. І зрозуміти - що суспільство змінилося, що спроби повернутися до політики помаранчевого періоду лише відкотить країну назад і може дуже погано скінчитися.

На жаль, поки що виходить так, що певна група політиків вирішила, що вони тепер при владі, і Майдан повинен розійтися. І так здавалося вчора, що головний герой Майдану - це Юлія Володимирівна. І чомусь на сцені не було багатьох з тих, хто кував перемогу? Чому? Бо ці політики не розуміють, що їхній час вже пройшов, що оновлення України потребує інших політиків - розумних, освічених, із знанням мов, щоб могли вільно спілкуватися з європейськими колегами, чесних, без скелетів по шафах, без претензій на вождизм, раціональних і практичних, ефективних менеджерів. Які спокійно йдуть у владу і так само спокійно можуть з неї вийти.

Ви думаєте, це про Юлію Володимирівну?

Джерело: Facebook

Статьи по теме
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура

Злочини коїлися руками українських правоохоронців, але "РФ мала величезний вплив на ухвалення цих рішень, зазначив Олексій Донський.
20.02 — 240

Тимошенко розповіла, яких скандальних норм не буде у новому законі про мобілізацію
Тимошенко розповіла, яких скандальних норм не буде у новому законі про мобілізацію

Кабінет міністрів Украіни відкликав із Верховної ради законопроект про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Очікується, що до парламенту подадуть допрацьований документ, який депутати зможуть ухвалити вже за кілька тижнів.
14.01 — 498

Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації
Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації

Законопроект про мобілізацію знятий з розгляду Верховної ради. Більше українцям можна не боятися репресивних та антиконституційних норм.
14.01 — 410