Контракти.ua

4957  —  03.02.14
В Раді є більшість для повернення Конституції-2004 - Жванія
В Раді є більшість для повернення Конституції-2004 - Жванія

У парламенті є більшість, яка проголосує за повернення до Конституції 2004 року і сформує коаліційний уряд, здатний вивести Україну з економічної кризи і підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Про це глава комітету Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, позафракційний народний депутат Давид Жванія в ефірі ТВі.

Політик нагадав, що профільний комітет за участю провідних фахівців підготував акт про відновлення легітимності конституційного правопорядку в Україні, прийняття якого дозволить повернутися до Основного Закону зразка 2004 року. Він зазначив, що необхідні голоси в парламенті для цього є. «Неминучість цього кроку розуміє опозиція і ті депутати, які вийшли з фракції Партії регіонів чи готові вийти», - сказав Жванія.

При цьому депутат додав, що залишається відкритим питання, чи поставить спікер Ради Володимир Рибак це питання на голосування. «Якщо Рибак не зрозуміє, що він спікер всієї Верховної Ради, а не особисто президента, тоді не виключаю, що доведеться ставити питання про зміну голови парламенту», - заявив депутат, додавши, що відповідний акт має бути проголосований на цьому тижні.

Також Жванія зазначив, що питання про створення Тимчасової спеціальної комісії для внесення змін до Конституції - шлях в нікуди. «Це просто затягування часу», - переконаний він.

«Після повернення Конституції 2004 року парламент повинен сформувати новий коаліційний уряд, який зможе вивести країну з економічної кризи, провести якісні переговори як з ЄС, так і з РФ, мінімізувати всі ризики і підготувати підписання угоди про асоціацію», - зазначив Жванія.

Статьи по теме
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура

Злочини коїлися руками українських правоохоронців, але "РФ мала величезний вплив на ухвалення цих рішень, зазначив Олексій Донський.
20.02 — 228

Генерал припустив, чи можливий в Україні
Генерал припустив, чи можливий в Україні "третій Майдан"

У нашій державі люди підіймаються за цінності та перспективи.
20.11.23 — 505

“Третій Майдан”: Росія готує масові заворушення в Україні
“Третій Майдан”: Росія готує масові заворушення в Україні

Про плани Росії вкотре розхитати внутрішню ситуацію в Україні дізналася розвідка українських партнерів.
19.11.23 — 446