Контракти.ua

8124  —  26.01.14
На Майдані попрощались із загиблим активістом Михайлом Жизнєвським
На Майдані попрощались із загиблим активістом Михайлом Жизнєвським

На Майдані зібрались тисячі людей для вшанування пам’ять загиблого 22 січня на вулиці Грушевського Михайла Жизневського

Труну з покійним на руках пронесли через натовп під скандування «Помста!», «Героям слава!», «Герої не вмирають!» та «Жиє Бєларусь!». Також пам’ять Жизневського вшанували хвилиною мовчання.

Раніше в Михайлівському золотоверхому соборі УПЦ КП відбулася панахида за Жизнєвським. Під час служби собор і площа перед ним були вщент заповнені людьми.

Серед присутніх рідні загиблого, лідери опозиції, народні депутати, учасники Євромайдану.

Нагадаємо, Жизнєвський був громадянином Білорусі, але останні роки проживав у Білій Церківі. Він був убитий 22 січня на вулиці Грушевського.

 

Разом із тим на Дніпропетровщині відбулося прощання з 21-річним активістом Сергієм Нігояном.

У церемонії прощання у його рідному селі Березнуватівка взяло участь понад тисяча людей. Усі витрати, пов'язані з похованням, фінансувала вірменська діаспора.

За словами учасників церемонії, батьки Нігояна тяжко переживають загибель єдиного сина: мати не знайшла в собі сил спілкуватися з журналістами, а батько сказав: «Майдан повинен протриматися. Мій син загинув за Україну!»

Вшанування пам’яті загиблого євромайданівця провели в різних містах Дніпропетровщини, зокрема у Кривому Розі та Нікополі.

У Дніпропетровську просто неба люди запалили свічки та лампадки в пам'ять про Сергія, а також зажадали від влади та громадськості встановлення йому гідного монумента. На площу учасники акції принесли синьо-жовті прапори з жалобними стрічками.

Дніпропетровські євромайданівці проголосили неділю днем жалоби за Сергієм. Також вони закликали всіх небайдужих людей цього дня замовити церковні служби та запалити свічки в пам'ять про юнака.

За матеріалами Еспресо.TV, Радіо Свобода

Статьи по теме
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура

Злочини коїлися руками українських правоохоронців, але "РФ мала величезний вплив на ухвалення цих рішень, зазначив Олексій Донський.
20.02 — 232

У ГУР прокоментували смерть зрадника Киви
У ГУР прокоментували смерть зрадника Киви

У Головному управлінні розвідки Міноборони Україні підтвердили смерть зрадника і екснардепа Іллі Киви.
07.12.23 — 370