Контракти.ua

3765  —  25.01.14
Опозиція не пристала на пропозицію Януковича. Перемовини триватимуть
Опозиція не пристала на пропозицію Януковича. Перемовини триватимуть

Опозиція не приймає умови, висунуті президентом Віктором Янковичем у ході переговорів 25 січня.

Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко зі сцени на Майдані Незалежності.

«На нашу вимогу скасувати «диктаторські закони» Янукович відповів лише пропозицією внести зміни до них. Наша чітка позиція - скасувати ці закони і крапка! Наші вимоги - проведення президентських виборів вже цього року. І ми не відступаємо. Ми тримаємо наші позиції на Майдані і в регіонах. Екстремістів тут немає! Ми мирні люди, які відстоюють свої права і свої вимоги», - заявив Кличко.

«Переговори продовжуються і ми не піддаємось на жодні провокації», - додав лідер УДАРу.

Разом з тим, опозиція готова взяти на себе відповідальність за подальшу долю країни та може прийняти пропозицію президента Януковича щодо посад у Кабінеті міністрів. Але переговори триватимуть доти, поки влада не виконає вимог Євромайдану.

Звертаючись до людей, що зібралися на Майдан, лідер партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив: «Янукович розмовляв з нами лише тому, що ви є на Майдані. А ми лише посередники. Для нас найважливіше доля і життя кожної людини».

«Наша перша вимога, яка прийнята АП – звільнення кожного нашого побратима. Друге: окрім того, що ми звільнимо людей з-під арешту, тисячі людей мають кримінальні справи. Всі вони мають бути закриті, всі мають бути на свободі. Друга вимога – прийняття закону про амністію – теж прийнята владою. Третя – закони, які були ганебно прийняті не руками, а копитами ганебною провладною більшість 16 січня – мають бути скасовані. І від цієї вимоги ми не відступимось ні за якої умови», - заявив Яценюк.

«Четверте – наші завдання: нова українська влада. Янукович запропонував опозиції очолити уряд. Яка наша відповідь? Чи готові ми взяти цю відповідальність на себе? Ми не боїмось відповідальності за долю країни. Ми приймаємо цю відповідальність, ми готові вести Україну в ЄС, відповідальність, яка передбачає також звільнення Юлії Тимошенко», - додав він.

«Ще одна наша вимога – посада президента України має бути знівельована. Народ має прийняти нову Конституцію», - заявив Яценюк.

«У вівторок, 28 січня – судний день, ми не віримо жодному їх слову. Ми віримо лише в справи», - заявив Яценюк.

До того часу, за словами Яценюка, протистояння триватиме.

В свою чергу лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що опозиція не вірить словам президента Віктора Януковича, сказаним сьогодні на переговорах з лідерами опозиційних партій.

«Сьогодні Янукович був уже не той як раніше, Це тому, що ми відкрили другий фронт. Сьогодні протести тривають не тільки на Майдані в Києві, але й по всій Україні.

За словами Тягнибока, вони на переговорах відчули важливий поступ: «Вони вже зовсім по іншому говорять».

«Наразі вони не готові говорити про закони, але ми маємо дотиснути. Наша чітка позиція - закони 16 січня треба відмінити раз і назавжди. Є можливість вирішити питання повернення Конституції 2004 року, а це дає можливість проводити президентські вибори раніше ніж у 2015 році», - сказав він.

«Питання відставки уряду також обговорювалося, але є один важливий момент – чи віримо ми їм?. І я не вірю, на словах у них одне, а насправді зовсім інше. Якщо Янукович пропонує мир, то обов’язково будуть штурми. Ми можемо повірити тільки в конкретну дію, конкретне вирішення питання», - заявив Тягнибок.

«І тому я хочу запросити усіх українців на Майдан. Наша боротьба продовжується. Поки ми не можемо вирішити тих вимог, які ставить громада перед президентом, ми будемо продовжувати наш протест», - наголосив Тягнибок.

За матеріалами: Українська правда, Espreso.tv

Статьи по теме
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура
Російських снайперів на Майдані не було: учасників Революції Гідності вбивали українські правоохоронці під впливом РФ – прокуратура

Злочини коїлися руками українських правоохоронців, але "РФ мала величезний вплив на ухвалення цих рішень, зазначив Олексій Донський.
20.02 — 232

Генерал припустив, чи можливий в Україні
Генерал припустив, чи можливий в Україні "третій Майдан"

У нашій державі люди підіймаються за цінності та перспективи.
20.11.23 — 509

“Третій Майдан”: Росія готує масові заворушення в Україні
“Третій Майдан”: Росія готує масові заворушення в Україні

Про плани Росії вкотре розхитати внутрішню ситуацію в Україні дізналася розвідка українських партнерів.
19.11.23 — 446