Контракти.ua

14508  —  22.11.13
Генпрокуратура розповіла, що «накопала» у ДАІ
Генпрокуратура розповіла, що «накопала» у ДАІ

За результатами розгляду подання Генеральної прокуратури Міністерством внутрішніх справ порушення усунуто, до відповідальності притягнуто 7 посадовців.  

Про це повідомив заступник начальника Головного управління - начальник управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Артем Єременко.

Зокрема, як зазначив А.Єременко, під час перевірки додержання вимог Закону України «Про адміністративні послуги» в діяльності Департаменту ДАІ МВС було виявлено таке правопорушення як неприведення у відповідність вимогам вказаного Закону підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють порядок надання адміністративних послуг.

«Унаслідок цього усупереч вимогам законодавства плата за надання адміністративних послуг в окремих випадках вносилась суб'єктами звернення не одноразово за весь комплекс дій та рішень, включаючи вартість бланків, експертиз, отримання витягів з реєстрів тощо, а окремо за кожну дію. Як результат, зазначені кошти перераховувалися до різних бюджетів», - пояснив він.

Так, навів приклад начальник Управління, при наданні послуг, пов'язаних з видачею бланків, суб'єктами звернення додатково оплачується вартість цих бланків. Хоча це суперечить вимогам вказаного Закону.

«Це призвело до того, що загалом у першому півріччі 2013 року Державтоінспекцією до спеціального фонду державного бюджету перераховано 245 млн грн, отриманих за бланки. Хоча ці кошти мали надійти до загального фонду держбюджету», - наголосив він.

А. Єременко звернув увагу і на те, що також не приведено у відповідність із вимогами вказаного Закону відомчі накази, якими встановлено переліки документів, необхідних для отримання адміністративних послуг, платність і строки їх надання, перелік підстав для відмови.

«Державтоінспекцією своєчасно нормативно не врегульовано процедуру державної акредитації закладів, які здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. Відтак належний державний контроль у сфері безпеки дорожнього руху за їх діяльністю не здійснювався», - сказав він.

Крім цього, додав він, порушуються положення Закону щодо заборони вимагати від суб'єкта звернення непередбачених законодавством документів та інформації.

«Наприклад, у випадку викрадення автомобіля, якщо власник має намір і надалі використовувати його ідентифікаційний номерний знак, то для того, щоб одержати висновок щодо такої можливості, йому потрібно було подати довідки про факт незаконного заволодіння та перебування в розшуку транспортного засобу тощо. У випадку, коли автомобіль перебував у ДТП – довідку про дорожньо-транспортну пригоду. Хоча насправді ці документи і так перебувають у розпорядженні ДАІ», - пояснив він.

За повідомленням УНН.

Статьи по теме
МВС пояснило, що робити у випадку домашнього насилля: алгоритм дій
МВС пояснило, що робити у випадку домашнього насилля: алгоритм дій

Фізичне насильство може торкнутися будь-кого, незалежно від віку, соціального статусу чи фінансового положення. Це проблема, яка часто залишається непомітною в тіні мовчання.
06.02 — 268

Металошукачі, рамки та поліція. МВС підготувало нововведення для шкіл
Металошукачі, рамки та поліція. МВС підготувало нововведення для шкіл

Міністерство внутрішніх справ України починає впроваджння комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.
09.12.23 — 337

До 680 тисяч гривень. МВС пропонує ввести штрафи за роботу ресторанів в комендантську годину
До 680 тисяч гривень. МВС пропонує ввести штрафи за роботу ресторанів в комендантську годину

Міністерство внутрішніх справ пропонує ввести штрафи для закладів які працюють у період дії комендантської години.
13.10.23 — 410