Контракти.ua

11897  —  22.11.13
На Україну чекає жорстка диктатура криміналу – Чорновіл
На Україну чекає жорстка диктатура криміналу – Чорновіл

Народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл вважає, що призупинення євроінтеграції загрожує Україні білоруським сценарієм у найгіршому його варіанті.

Чорновіл прогнозує, що Україні загрожує «чітка білорусизація». «Однак, в Білорусі все таки більшість чиновників не беруть хабарі, більш-менш адекватно виконують свої функції… Натомість у нас крім закручування гайок тоталітаризму, введення російського фактору і повзучої російської окупації ще й жорстко криміналізована влада. Тому (прогнозую - ред.) білоруський сценарій - тільки ще в гіршому вигляді», – зазначив він.

Говорячи про перспективи євроінтеграцїі України, Чорновіл зазначив, що вдруге зібрати такий кворум підтримки угоди про асоціацію з Україною країнами ЄС, як був до цього часу, навряд чи вдасться.

«Другий раз зібрати такий кворум згоди (країн ЄС - ред.) – неможливо. Є кілька причин. По-перше, – часовий фактор – до 2015 року нічого не відбудеться. Попереду вибори в ЄС, новий склад Єврокомісїі. Не думаю, що у нове керівництво буде особливо прихильним до розширення (ЄС - ред.). Думаю, що після 2015 року в нас також відбудуться події, які тему євроінтеграції закриють на дуже багато років», – зазначив Чорновіл.

На його думку, якщо найближчим часом не відбудеться зміни влади, то «імовірність відновлення переговорів до 2020 року є нереальною, а потім це вже не буде темою розмови».

Водночас Чорновіл зазначає, що не міг прогнозувати такий сценарій подій навколо української євроінтеграції. «У мене все таки була надія, що він не дурак. Напевно, я помилився. Мені доводилося з ним (Януковичем - ред.) працювати і здавалося, що все ж таки це людина, яка може оцінювати певні наслідки своїх дій і щось прораховувати. Напевно не може… Тим паче, що раніше він і сам говорив в своєму середовищі, що Путіну вірити не можна за жодних умов», – зауважив Чорновіл.

За матеріалами «Тижня»

Статьи по теме
Нестандартних ситуацій на кордоні з Білоруссю немає - розвідка
Нестандартних ситуацій на кордоні з Білоруссю немає - розвідка

Заяви білоруської влади про начебто перекидання військ до кордону з Україною спрямовані на нагнітання ситуації. Розвідка не фіксує нестандартних ситуацій або провокацій, які б ішли з території Білорусі безпосередньо по лінії кордону.
06.09 — 164

Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС
Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС

Кабінет міністрів зареєстрував законопроекти, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби для приведення законодавства України у відповідність із нормами Євросоюзу.
25.03 — 318

ЄС не хоче публічно працювати над вступом України, Politico дізналось причину
ЄС не хоче публічно працювати над вступом України, Politico дізналось причину

Європейський союз наразі не хоче публічно говорити про прийняття нових членів на тлі протестів з боку фермерів, а також майбутніх виборів.
19.03 — 276