Контракти.ua

1842  —  09.10.13
«Газпром» підтвердив, що дав знижку Фирташу
«Газпром» підтвердив, що дав знижку Фирташу

Газ по ціні 260 дол. за тис. куб. м в обсязі 5 млрд куб. м купив не НАК «Нафтогаз України», а холдингова група Ostchem Дмитра Фирташа.  

Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Були домовленості з групою Ostchem про те, що вони купують цей газ (за ціною 260 дол. за 1 тис. куб.м) і закачують його у підземні сховища газу в Україні для того, щоб там були необхідні обсяги у зимовий період. Всього за цією ціною було продано 5 млрд кубометрів газу», - сказав С. Купріянов.

8 жовтня Президент Росії Володимир Путін заявив, що «Газпром» допоміг Україні закачати газ в підземні газосховища, надавши при цьому українським партнерам знижку. За його словами, вартість згаданого газу склала з урахування знижки 260 доларів за 1 тис. куб.м.

В середу стало відомо, про домовленість «Газпром» і Ostchem про продаж додаткові 5 млрд кубометрів в рахунок квоти наступного року (8 млрд куб. м) за умови їх закачування в підземні сховища газу (ПСГ).

За повідомленням УНН.

Статьи по теме
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, -
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, - "Нафтогаз"

Україна вперше пройшла зиму використовуючи лише власний газ для опалювального сезону.
02.03 — 240

"Нафтогаз" і японські компанії займатимуться модернізацією ТЕЦ і розвитком зелених проектів

Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підписала меморандум з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ (Теплоелектроцентраль), а також розвитку спільного проекту у сфері "зеленого проекту" з вітрової енергії.
21.02 — 244

Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії
Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії

Частка Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в британській компанії JKX відійшла Короні, тобто перейшла у державну власність Великої Британії - офіційно.
29.11.23 — 421