Контракти.ua

2698  —  18.09.13
Україна щорічно переплачує Румунії за прохід дунайським каналом
Україна щорічно переплачує Румунії за прохід дунайським каналом

Українські судноплавні компанії, які змушені для заходу в Дунай або виходу в море, користуватися румунським Сулинським каналом, щорічно переплачують до 1 млн доларів.  

Про це на прес-конференції в Києві в середу заявив радник директора ДП «Дельта-лоцман» Євген Єрискін.

«Витрати українських судновласників на прохід одного судна Сулинським каналом складають 2,5-5 тис. доларів США. За оцінками експертів, українські судноплавні компанії, користуючись Сулинським каналом, щорічно переплачують до 1 млн доларів», - сказав Єрискін.

Він пояснив, що Румунія зберігає монополію на ринку обслуговування суден з осадкою понад 5 м у дельті Дунаю. У зв'язку з цим українські судна з такою осадкою змушені виходити в море або заходити в Дунай через Сулинський канал, який дозволяє рух суден із осадкою 7,2 м.

За словами Єрискіна, у разі повної реалізації проекту глибоководного судового ходу «Дунай - Чорне море», який є альтернативою румунським каналам, український флот потенційно зможе зайняти близько 65% ринку судопроходу в дельті Дунаю іноземних суден і понад 80% у сегменті вітчизняних суден.

За повідомленням Укрінформу.

Статьи по теме
Зеленский поручил провести аудит Украинского Дунайского пароходства
Зеленский поручил провести аудит Украинского Дунайского пароходства

Президент Украины Владимир Зеленский отреагировал на коллективное письмо трудового коллектива пароходства, в котором содержится просьба направить до Измаила ревизоров для проведения независимого аудита.
14.07.19 — 848

Chevron йде з Румунії
Chevron йде з Румунії

Представники американської корпорації Chevron вивезли частину устаткування для геологорозвідки сланцевого газу в румунському повіті Васлуй.  
18.10.13 — 1349

ГСХ Дунай - Черное море отчитался об итогах работы
ГСХ Дунай - Черное море отчитался об итогах работы

В течение одиннадцати месяцев текущего года пропускными способностями глубоководного судового хода (ГСХ) р. Дунай – Черное море воспользовалось 1401 судно, что по сравнению с тем же периодом 2009 г. больше на 137 единиц или 11%.
20.12.10 — 4792