Контракти.ua

1256  —  21.08.13
Заборонене у Казахстані м'ясо перевірять і в Україні
Заборонене у Казахстані м'ясо перевірять і в Україні

Держветфітослужба України здійснить додаткові перевірки українських підприємств − виробників м'яса птиці.  

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України призупинила експорт продукції ПАТ «Миронівська птахофабрика» до Казахстану.

«Буде проведено розслідування для з'ясування обставин. Додаткові перевірки здійснять у зв'язку з тим, що під час транспортування чи розмитнення, найімовірніше, було порушено цілісність упаковки чи температурний режим під час транспортування територією Казахстану», - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні наголошується, що вся продукція, експортована українськими птахофабриками, проходить суворий ветеринарний та фітосанітарний контроль в Україні.

«Відповідні сертифіковані лабораторії перевірили всі партії м'яса птиці, які постачалися до Казахстану», - заявили в міністерстві.

Як повідомлялось, у Казахстані з 1 серпня призупинили дію ветеринарних дозволів на ввезення продукції підприємства ПрАТ «Миронівська птахофабрика» на територію країни. Віце-міністр сільського господарства Казахстану Гульмира Ісаєва заявила, що в ході перевірок ветеринарно-санітарних вимог м'яса птиці виявлені порушення норм безпеки.

За матеріалами «Тижня».

Статьи по теме
В Україні у червні подорожчало м'ясо
В Україні у червні подорожчало м'ясо

В Україні у червні 2023 року, порівняно з травнем цього року, роздрібні ціни в середньому зросли: свинина - 1,7%, яловичина - 3,6% курячий окіст - 2,2%, індичатина - 1,5% .
06.07.23 — 643

Якими будуть ціни на м'ясо у червні
Якими будуть ціни на м'ясо у червні

Через військове вторгнення РФ, в Україні зростають ціни на продукти. Так, у червні збережеться тенденція коливання роздрібних цін на основні види м’яса.
06.06.23 — 392

Що буде з цінами на продукти харчування у червні
Що буде з цінами на продукти харчування у червні

Через війну сезон раннього урожаю розпочнеться з запізненням, тому черешня, полуниця, помідори і огірки будуть дорогі, а от на яйця ціна падатиме до середини літа.
04.06.23 — 381