Контракти.ua

2441  —  15.08.13
МЗС знов не рекомендує їхати до Єгипту
МЗС знов не рекомендує їхати до Єгипту

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою, проведенням акцій протесту і безладами, а також введенням режиму надзвичайного стану. 

 

Зокрема, українцям, які перебувають у Каїрі, МЗС рекомендує уникати відвідування центральної площі "Тахрір" і прилеглого до неї району Гарден-сіті; території навколо президентського палацу (район Геліополіс); мечеті Рабіа Ель-Адавія (район Наср-сіті), району Гіза.

 Відомство підкреслює необхідність обмеження пересування по столиці й інших населених пунктах, а також утримання від автомобільних подорожей.

МЗС також рекомендує українцям, що відпочивають в курортних містах на узбережжі Червоного моря (Хургада і Шарм Ель-Шейх), проводити відпочинок на території готельних комплексів і не здійснювати поїздки за їх межі.

Крім того, всім громадянам України, які перебувають на території Єгипту, необхідно утримуватися від відвідин місць скупчення людей, здійснення несанкціонованої фото- і відеозйомки, а також не брати участь в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні.

МЗС також не рекомендує вступати в суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в країні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України необхідно терміново звертатися до посольства України в Єгипті за телефоном: +201000039648.

Статьи по теме
Наслідки перемоги Трампа для НАТО: голова МЗС Британії зробив гучну заяву
Наслідки перемоги Трампа для НАТО: голова МЗС Британії зробив гучну заяву

Девід Кемерон уникав критики Трампа, але дав зрозуміти, що визнає ризики його потенційного обрання президентом США.
25.03 — 882

"Не будемо сидіти склавши руки": МЗС Китаю зробило заяву щодо війни в Україні

За його словами, Китай не був ініціатором та не є учасником “кризи в Україні”.
19.02 — 244

Пакистан відкликає посла з Ірану й залишає за собою право відповісти на удар, - МЗС
Пакистан відкликає посла з Ірану й залишає за собою право відповісти на удар, - МЗС

Пакистан вирішив відкликати свого посла з Ірану після ракетних ударів по своїй території та залишає за собою право на відповідь.
18.01 — 256