Контракти.ua

1267  —  17.07.13
Владу українці ненавидять більше, ніж злочинців - соціолог
Владу українці ненавидять більше, ніж злочинців - соціолог

В Україні можуть статися ще потужніші акції протесту проти міліцейського свавілля, ніж у Врадіївці.  

Про це заявив заступник директора Інституту соціології НАНУ, один із провідних вітчизняних суспільствознавців Євген Головаха.

«Стихійні виступи – непередбачувані, важко спрогнозувати, коли і де вони можуть виникнути. Для цього потрібна провокуюча подія, як було у Врадіївці. Якщо буде щось схоже, то безумовно можливі й потужніші виступи. Натомість у Фастові вже проводили сплановані протести. У цьому випадку це скоріше просто боротьба з корупцією і об'єднання людей, які постраждали», – заявив Головаха, коментуючи продовження акцій протесту проти діяльності міліції.

Він також зазначив, що нині негативні суспільні настрої проти роботи міліції посилюються.

«Міліція майже не користується довірою, як і взагалі правоохоронні органи. Це дуже погано для суспільства... За теорією одного із класиків соціології Еміля Дюркгейма, злочинність у суспільстві потрібна для того, щоб відволікати гнів населення від влади. Люди зосереджують свої негативні емоції на злочинності, в чому полягає її основна функція. Так от в Україні не злочинність викликає гнів, а ті, хто з нею повинні боротися. Спростувати Дюркгейма дуже непросто. Мало кому це вдавалося. Нашій владі - вдалося», - підсумував соціолог.

За повідомленням «Тижня».

Статьи по теме
Значно більше світових компаній дізнаються про кібератаки, пов'язані з російськими хакерами, — Washington Post
Значно більше світових компаній дізнаються про кібератаки, пов'язані з російськими хакерами, — Washington Post

У четвер, 25 січня, Microsoft заявила, що виявила більше жертв кібератаки. Речник компанії відмовився називати їхню кількість. Але троє експертів в уряді та поза ним заявили, що атака була глибшою і масштабнішою, ніж можна було б припустити з наявних наразі повідомлень.
27.01 — 236

Уряд попереджає про кібератаку з
Уряд попереджає про кібератаку з "інструкціями" щодо "оновлення операційної системи"

Урядова команда реагування на надзвичайні події CERT-UA попереджає про кібератаку з використанням електронних листів з "інструкціями" щодо "оновлення операційної системи".
29.04.23 — 392

Російські хакери розповсюджують заражене ПО через торенти: як убезпечити власний ПК
Російські хакери розповсюджують заражене ПО через торенти: як убезпечити власний ПК

Російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення (ПЗ). Зазвичай його розповсюджують за допомогою торент-трекерів.
19.03.23 — 567