Контракти.ua

1054  —  08.07.13
Світові експерти вважають, що українці добре харчуються
Світові експерти вважають, що українці добре харчуються

Згідно з Global Food Security Index, у сфері забезпечення населення продуктами харчування Україна посідає 48 місце у світовому рейтингу, має дев'ять сильних та три слабкі сторони.  

Згідно з Глобальним індексом у галузі безпеки харчування, Україна посідає 48 місце серед 107 досліджених країн світу. За трьома основними показниками, що їх беруть до уваги експерти – наявність, доступність, а також якість та безпека харчування, держава посідає відповідно 51, 43 та 44 місця.

Серед сильних сторін України у сфері забезпечення власного населення продуктами харчування в індексі названі такі аспекти: низький рівень недоїдання (5%); невелика кількість людей, що перебуваються за межею бідності (0,08%); безпека харчування; змінність продукції сільськогосподарського сектора; достатність забезпечення продуктами харчування; присутність соціальних програм із гарантування безпеки харчування; доступ фермерів до фінансування та ін.

З-поміж недоліків української харчової промисловості індекс наголошує на наступних: корупція («найвищий ризик»); низький рівень ВВП ($7,400 на душу населення); значна частка продуктів харчування у складі витрат домашніх господарств (55,7%).

Перші місця у рейтингу посіли США, Норвегія, Франція, Австрія та Швейцарія. Найгіршими є показники держав Бурунді, Судану, Того, Чаду та Демократичної Республіки Конго.

Росія та Білорусія у рейтингу посідають 40 та 46 місця відповідно. Інші сусіди України - Польща, Угорщина, Румунія та Словаччина займають 27, 28, 33 та 37 позиції рейтингу.

За повідомленням Economist.

Статьи по теме
Довіра українців до соцопитувань значно зросла: у чому причина
Довіра українців до соцопитувань значно зросла: у чому причина

У грудні 2023 року 47% українців довіряли даним соціологічних організацій, що вже давно працюють, 7% - не довіряли, інші не мали певної думки з цього приводу.
09.04 — 177

Теплюща п'ятниця: якою буде погода в Україна 22 березня
Теплюща п'ятниця: якою буде погода в Україна 22 березня

На третій тиждень березня нарешті по всій Україні буде приємних +10 градусів удень, а от вночі чекаємо на мороз. Водночас синоптики виклали багато попереджень про небезпечні явища, тож будьте уважні.
22.03 — 236

В чергах більше тисячі фур. В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею
В чергах більше тисячі фур. В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Наразі суттєві зміни щодо ситуації з блокадою польсько-українського кордону не спостерігаються. В чергах на в'їзд до України перебувають більше тисячі вантажівок.
17.03 — 228