Контракти.ua

907  —  12.06.13
Українські СІЗО «розгрузили» на третину
Українські СІЗО «розгрузили» на третину

Міністр юстиції України Олександр Лавринович під час парламентських слухань «Стан дотримання прав людини в Україні» наголосив, що з введенням в дію нового Кримінального процесуального кодексу кількість осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі, скоротилося на третину.  

За словами очільника Мінюсту, більш, ніж в 4 рази скоротилася кількість осіб, які щомісяця потрапляють в слідчий ізолятор. Зокрема, якщо до введення в дію нового КПК щомісяця в слідчому ізоляторі було 4 тис. осіб, то на поточний час ця цифра становить близько 900.

Станом на 1 квітня цього року ув'язнених у СІЗО зменшилась на 5 тис. 850 осіб з часу впровадження нового Кримінального процесуального кодексу.

Раніше Генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомляв, що упродовж І кварталу 2013 року тримання під вартою обрано щодо близько 3300 тис.осіб, при тому, що за аналогічний період минулого року такий запобіжний захід був обраний стосовно 7600 осіб. Тобто, зафіксоване зменшення на 57%.

Статьи по теме
В'язні підтримують революцію в Україні - А. Дзиндзя
В'язні підтримують революцію в Україні - А. Дзиндзя

Активіст і журналіст «Дорожнього контролю» Андрій Дзиндзя зазначає, що після фільму "Тюрма №1" у Лук'янівському СІЗО нічого не змінилося.
06.02.14 — 3770

Пшонка похвастался снижением преступности
Пшонка похвастался снижением преступности

Генеральный прокурор Виктор Пшонка заявил, что за последние четыре года впервые наблюдается тенденция к снижению уровня преступности.
18.12.12 — 666

Пшонка рассказал об аморальности украинских школьников
Пшонка рассказал об аморальности украинских школьников

Каждый второй ученик имеет опыт табакокурения и употребления пива, каждый третий – попробовал водку, каждый четвертый – наркотические вещества, заявил генпрокурор Виктор Пшонка на коллегии Генпрокуратуры.
22.05.12 — 820