Контракти.ua

882  —  23.05.13
Лавриновича відправляють у «заслання» до ВРЮ
Лавриновича відправляють у «заслання» до ВРЮ

Нинішній міністр юстиції Олександр Лавринович не зможе зберегти свою посаду, а також очолити Центральну виборчу комісію.  

Єдиною пропозицією його працевлаштування може бути керівництво у Вищій раді юстиції.

Про це «Главкому» повідомило джерело у Партії регіонів.

Як стверджує співрозмовник видання, рішення про звільнення Лавриновича з посади міністра вже прийнято на найвищому рівні.

Джерело відзначило, що Лавринович уже не розглядається в якості можливої заміни нинішньому главі Центральної виборчої комісії Володимиру Шаповалу.

Головним претендентом на пост нового Міністра юстиції джерело у ПР називає нинішнього міністра Кабінету міністрів Олену Лукаш.

Згідно з інформацією, замість Лавриновича керувати міністерством юстиції президент повинен призначити саме Лукаш, яка тривалий час працювала заступником глави Адміністрації Президента та його представником у Конституційному Суді. У другому уряді Миколи Азарова Лукаш обіймає посаду міністра Кабінету міністрів.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Рибак подав кандидатуру Олександра Лавриновича на розгляд комітету з питань правосуддя для затвердження в якості претендента на членство у ВРЮ. Комітет підтримав цю пропозицію. Враховуючи, що міністр юстиції за посадою входить до складу у ВРЮ, стало зрозуміло, що незабаром він перестане бути членом Кабінету Міністрів.

Статьи по теме
Експерт спрогнозував, чи втягне Путін Лукашенка у війну проти України
Експерт спрогнозував, чи втягне Путін Лукашенка у війну проти України

Лукашенка та Путніа стримують кілька факторів.
14.04 — 207

"Що ж такого зробила Україна білорусам?". Посол відповів на "мирні" пропозиції Лукашенка

Не зрозуміло навіщо Білорусь вв’язалась у війну Російської Федерації.
02.04.23 — 623

Українці дуже погано ставляться до Білорусі та Лукашенка через участь у війні
Українці дуже погано ставляться до Білорусі та Лукашенка через участь у війні

Переважна більшість респондентів (80,6%) вважають, що Білорусь є стороною війни та воює проти України. Протилежної думки дотримуються 7,5% опитаних.
12.03.23 — 403