Контракти.ua

593  —  22.05.13
Чергова акула буде розважати людей у київському ТРЦ
Чергова акула буде розважати людей у київському ТРЦ

Вже через місяць у київському ТРЦ «Оушен Плаза» відвідувачам покажуть нову унікальну рибу - акулу-лопату.  

Акулу привезли на зміну гігантської тигровій акулі на прізвисько Біг Джон, за життя якого в акваріумі торгового центру ще кілька місяців тому співпереживав весь Київ.

Біг Джон був чи не найбільшою акулою в Україні - довжиною більше 2,5 м. Але він постійно хворів, а на носі у нього не гоїлася рана, отримана під час переїзду з Голландії до Києва. У результаті під тиском громадськості Джона віддали в німецький океанаріум, де він згодом і помер.

Новачок хоч і в три рази менше Біг Джона, але теж унікальний, вказують Вісті.

«Це єдина акула-лопата у всьому СНД. Зараз її довжина сягає 75 см, тому що вона ще дуже юна. Їй всього півроку. Але до року вона має вирости до 180 см», - розповів головний іхтіолог компанії, що обслуговує акваріуми ТРЦ, Олексій Цикал.

Зараз акула перебуває на карантині, тобто адаптується після переїзду в закритому від відвідувачів приміщенні торгового центру.

До речі, ім'я малюку ще не придумали. Кажуть, що під час переїзду до Києва акула була настільки маленькою, що просто неможливо було визначити стать. Тепер же зрозуміти самець це чи самка можна, але спеціально турбувати акулу не хочуть.

Скільки коштувала рідкісна акула, в ТРЦ не говорять, але зізнаються, що привезли її в обмін на Біг Джона з того ж розплідника в Голландії.
«З нею також приїхало 17 різних риб, наприклад, три скати, риба-буркотун, розписний єдиноріг, сі гануси», - кажуть в ТРЦ.

Статьи по теме
Чи планують у Києві відкривати пляжний сезон: відповідь КМДА
Чи планують у Києві відкривати пляжний сезон: відповідь КМДА

У Києві не планують відкривати пляжний сезон через міркування безпеки на тлі дії воєнного стану.
23.04 — 181

У Києві посилять заходи безпеки
У Києві посилять заходи безпеки

На тлі загроз збільшення кількості ракетних атак на цивільні об'єкти й ризику проникнення диверсійних груп Рада оборони Києва ухвалила низку рішень щодо забезпечення безпеки в столиці.
28.03 — 287

Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко
Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко

На наступне засідання Київради готується до розгляду проєкт рішення про збільшення фінансування на програму «Захисник Києва» більш ніж в три рази – до 5 мільярдів гривень.
28.02 — 341