Контракти.ua

682  —  26.04.13
Наші айтішники за три місяці надали послуг на 2,2 млрд грн
Наші айтішники за три місяці надали послуг на 2,2 млрд грн

За перший квартал поточного року в Україні здійснили операцій з комп'ютерного програмування та надання інших інформаційних послуг на загальну суму (у ринкових цінах) 2,2 млрд грн.

Про це йдеться в офіційних матеріалах Держстату.

Лише у березні вищесказаний показник становив 955 млн грн. Разом з цим населенню надали послуг на суму 79,3млн грн.

Нагадаємо, за словами експертів, для ефективного функціонування галузі інформаційних технологій необхідно розробити умови для створення в ІТ-сфері конкурентного середовища із прозорими і зрозумілими правилами гри для всіх учасників процесу.

«Сьогодні велика кількість українських фахівців працює на іноземні компанії, однак я впевнений, що у нас є потенціал для створення власного програмного продукту. Потрібно розробити умови для створення в ІТ-сфері конкурентного середовища із прозорими і зрозумілими правилами гри для всіх учасників процесу. Крім того, необхідно розробити чіткі гарантії захисту прав інвесторів - українських та іноземних. Розвинуті світові ІТ-компанії отримують близько 10-15мільярдів доларів прибутку на рік. За умови мінімізації податків, що стимулюватиме розвиток галузі, ІТ-індустрія може стати вагомою частиною наповнення державної скарбниці і економічного розвитку нашої держави», - сказав голова парламентського комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Статьи по теме
Starlink попередив про погіршення якості зв'язку через геомагнітну бурю
Starlink попередив про погіршення якості зв'язку через геомагнітну бурю

Підрозділ компанії SpaceX Ілона Маска Starlink попередив про погіршення якості обслуговування через потужну геомагнітну бурю.
11.05 — 363

У «Дїі» з'явилися документи про освіту
У «Дїі» з'явилися документи про освіту

Попри війну, в Україні продовжується диджиталізація. Тепер у мобільному застосунку «Дія» стали доступні документи про освіту.
22.03 — 337

Українців попередили про ворожу кібератаку
Українців попередили про ворожу кібератаку

Росіяни розсилають віруси під виглядом рекомендацій від державного сервісу CERT-UA.
06.08.23 — 363