Контракти.ua

851  —  18.03.13
Янукович вирішив створити базу даних про майно чиновників
Янукович вирішив створити базу даних про майно чиновників

Президент Віктор Янукович доручив розробити систему перевірки та оприлюднення даних про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру держчиновників.

Про це йдеться в Національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Відповідний указ президента №128/2013 опубліковано на сайті президента.

Зокрема, Кабміну доручено провести розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону щодо визначення «механізму перевірки відомостей, що містяться в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру осіб, уповноважених на виконання функцій держави».

Крім того, має бути розроблено «механізм методичного забезпечення діяльності підрозділів органів виконавчої влади з питань запобігання і виявлення корупції».
Кабмін має «обмежити перелік посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, претенденти на які підлягають спеціальній перевірці, створення механізму перевірки декларацій про доходи та витрати».

Уряд також має запровадити обов'язкове «оприлюднення на спеціальному єдиному веб-порталі декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які підлягають обов'язковому оприлюдненню».

Янукович доручив розробити та подати до парламенту проект закону щодо запровадження відповідальності юридичних осіб за корупційні правопорушення.

Кабмін має створити Національну систему оцінки рівня корупції та визначити порядок прийняття на службу та підготовки кадрів правоохоронних органів, що здійснюють боротьбу з корупцією.

 

Статьи по теме
В Україні зменшилася кількість чиновників: у яких відомствах їх найбільше
В Україні зменшилася кількість чиновників: у яких відомствах їх найбільше

Міністерство фінансів оновило інформацію щодо чисельності працівників апаратів державних органів. Станом на 1 січня 2024 року у 108 органах державної влади фактично працює 169 тис. осіб.
09.02 — 211

Повертати чоловіків до України будь-якою ціною: чи можливо відбирати майно
Повертати чоловіків до України будь-якою ціною: чи можливо відбирати майно "втікачів" і мобілізувати тих, хто за кордоном

Від початку повномасштабної війни з України виїхало та не повернулося 2,4 мільйона українців.
22.12.23 — 410

"Шапки-ушанки" та інше майно: Держрезерв влаштує великий розпродаж

Такий крок заощадить державі гроші, а надходження від продажу майна дозволять освіжити та поповнити запаси Держрезерву.
09.11.23 — 381