Контракти.ua

1164  —  15.03.13
ООН підрахувала, скільки осіб щорічно гине у ДТП
ООН підрахувала, скільки осіб щорічно гине у ДТП

Щорічно в світі внаслідок дорожньо-транспортних випадків гинуть більше ніж 1,2 млн людей, ще близько 50 млн дістають різного роду травми.

Про це говориться в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає Центр новин ООН.

«На сьогодні щорічно внаслідок дорожньо-транспортних випадків гинуть більше ніж 1,2 мільйона осіб і ще 50 мільйонів дістають травми», - зазначається в повідомленні.

У 2010 році в світі було зареєстровано 1,24 млн випадків смерті внаслідок ДТП - приблизно стільки ж їх було в 2007 році. У доповіді констатується, що в 88 державах кількість смертей внаслідок дорожньо-транспортних аварій скоротилася, а в 87-ми - зросло. Близько 59% загиблих у ДТП - особи віком від 15 до 44 років. На пішоходів і велосипедистів припадає 27% всіх випадків смерті на дорогах.

Найвищий ризик смерті внаслідок ДТП - в Африканському регіоні ВООЗ (24,1 на 100 тис. чоловік), а найнижчий - в Європейському (10,3 на 100 тис. осіб).

Згідно з доповіддю, лише в кожній сьомій країні є закони, що стосуються всіх п'яти чинників ризику, які призводять до смерті і травм при дорожньо-транспортних випадках. Мова йде про керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння, перевищення швидкісного режиму, невикористання мотоциклетних шоломів, ременів безпеки і дитячих утримуючих пристроїв.

 

Статьи по теме
Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями
Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями

Найглибшою підводною вирвою у світі, дна якої так і не змогли дістатися дослідники, виявилася блакитна діра Таам Джа біля узбережжя півострова Юкатан.
вчера, 18:17 — 232

Їх обов’язково треба від’єднувати від електромережі: 4 пристрої, які завжди
Їх обов’язково треба від’єднувати від електромережі: 4 пристрої, які завжди "тягнуть" світло

Таким чином можна зекономити кругленьку суму на сплаті за світло.
02.05 — 164

У ДТЕК назвали умови для введення графіків відключення світла по всій Україні
У ДТЕК назвали умови для введення графіків відключення світла по всій Україні

Енергетики не виключають введення погодинних графіків відключення світла в Україні. Є чотири умови, за яких можуть ввести обмеження по всій країні.
13.04 — 181