Контракти.ua

Автор: Наталия Мелещук —  11908  —  15.03.13
Шиї в них такі: із ким одружуються відомі політики
Шиї в них такі: із ким одружуються відомі політики

Народна мудрість говорить: в успіху чоловіка чимала заслуга його дружини. Контракти задалися питанням: хто вони, ці жінки, з якими беруть шлюб майбутні президенти, прем’єри, депутати? Може, когось зібрані нами історії наштовхнуть на думку, як виростити «в домашніх умовах» успішного чоловіка.


Людмила Янукович: заводська наречена із житлоплощею

Офіційна історія знайомства Людмили та Віктора Януковичів по-радянськи романтична. Почалася вона з виробничої травми. 20-річна Людмила (за фахом — інженер-будівельник) працювала на підприємстві «Єнакієвметалургбуд». На виконання якогось термінового замовлення кинули всі трудові резерви. Людмила (дівоче прізвище — Настенко) потрапила до бригади, яку відправили розвантажувати цеглу. У поспіху хтось упустив цеглину їй на ногу. Людмилу відвели в «каптьорку» газівників. Один із них подав дівчині чашку води. Це був 19-річний Віктор Янукович, майбутній президент України. Молоді люди розговорилися, хлопець попросив у постраждалої номер телефону. А вже за кілька днів зробив їй пропозицію. За два роки зіграли весілля. Сама перша леді в одному з інтерв’ю зізналася, що не пригадає, щоб майбутній чоловік красиво до неї залицявся. «Усе вийшло саме собою», — запевняє перша леді. Правду кажучи, на той момент цей союз приніс більше дивідендів Віктору Януковичу: він зміг змінити своє житло — прогнилий барак — на світлу квартиру батьків дружини. Сьогодні Людмила Янукович живе окремо від чоловіка, на околиці Донецька, в особняку. Нечасто з’являється на публіці, не бере участі в офіційних заходах, не супроводжує чоловіка в закордонних поїздках, займається благодійністю. І, всупереч усім чуткам і пересудам, залишається офіційною дружиною президента.


Антоніна Кравчук: ні в що не втручалася


Як познайомився зі своєю дружиною перший президент України — таємниця за сімома печатками. Леонід Макарович взагалі не любить говорити на особисті теми. Дружину називає шанобливо — Антоніна Михайлівна. Відомо, що вона майже сирота — батька не було, мати рано померла. Після захисту дисертації викладала в Київському державному університеті ім. Шевченка (нині — національний). Подейкують, після обрання Леоніда Кравчука главою держави Антоніна сама розставила крапки над «і»: «Ти — Президент, а я лише дружина. І в мене є своя робота», — сказала вона чоловіку. За словами першого президента, його дружина, на відміну від тієї ж Раїси Горбачової, ніколи не втручалася в кадрові справи. І взагалі ні в що не втручалася, при цьому залишаючись надійним тилом за всіх часів.


Раїса Горбачова: танці до весілля довели


Дружина майбутнього президента СРСР Михайла Горбачова — Раїса Титаренко — закінчила школу із золотою медаллю, вступила на філософський факультет МДУ. Тут, у гуртожитку, і відбулася її перша зустріч із майбутнім комсомольським ватажком Михайлом Горбачовим. «Тоді було віяння — учити бальні танці. У фойє клубу раз або два на тиждень розучували. Хлопці з кімнати мені сказали: «Міша, там така дівчина!» Я пішов, побачив і почав переслідувати. Другий курс у мене, у неї — третій. Мені двадцять, їй дев’ятнадцять...», — згадував Горбачов. За його словами, півроку вони ходили, тримаючись за руки, ще півтора — «не тільки за руки трималися». «Але все ж таки чоловіком і дружиною стали після весілля», — цнотливо зауважує президент СРСР. Батьківського благословення на шлюб з Горбачовим Титаренко не запитувала, повідомивши матір з батьком в останній момент. Весілля було студентським, без обручок. Але костюм і сукню наречений купив — гроші на них заробив сам Михайло, працюючи комбайнером. «Важко сказати, як би склалася його доля, якби він не одружився з Раїсою, — написав у своїй книжці помічник Горбачова Валерій Болдін. — Ставлення до зовнішнього світу та характер його дружини відіграли вирішальну роль у його долі та, я впевнений, істотною мірою позначилися на долі партії та всієї країни». 14 років тому Раїса Максимівна померла від важкої хвороби. Михайло Сергійович регулярно ходить на цвинтар і доглядає її могилу. Вона часто приходить до чоловіка уві сні.


Карла Бруні: її таємно звели із президентом


Вона — успішна фотомодель, яка заробляє мільйони. Він — бідний іммігрант, який усупереч усім прогнозам проклав собі шлях до посади президента Франції. Вони зустрілися на вечері в гостях у рекламного генія Жака Сегели. На прийом були запрошені подружжя, і лише Ніколя Саркозі і Карла Бруні прийшли поодинці. Вечеря виявилася завуальованим побаченням наосліп, на якому Карлу зводили із самим президентом Франції! На той момент Ніколя ще не оговтався від розлучення із дружиною, був пригнічений, потребував невеликої романтичної розради. Однак краса і безпосередність Карли зачепили президента більше, ніж він очікував. Весь вечір він не відходив від неї ані на крок. Одружилися Карла й Ніколя за три місяці після знайомства. На весіллі в Єлисейському палаці було лише 20 запрошених. Преса не повірила в щирість почуттів молодих й охрестила цей шлюб бізнес-проектом.


Ольга Тягнибок: лікар і берегиня традицій


Дружина Олега Тягнибока і мати трьох його дітей Ольга (у дівоцтві — Демчишин) за професією — лікар-епідеміолог (нагадаємо, сам Олег також закінчив медінститут). Народилася на Львівщині, у сім’ї інженерів. Як ідеться на офіційному сайті Олега Тягнибока, «патріотизм і любов до рідної землі завжди жили в її родині». Наприклад, дід Олі — Лев Демчишин — був директором сільської школи. За часів радянської окупації чим міг допомагав українським партизанам. За зв’язки з УПА, які не були доведені, родину вивезли до Сибіру. Ольга говорить, що в них з Олегом завжди було багато спільного, зокрема — їхні сімейні традиції: «Коли вже після закінчення медінституту я увійшла в сім’ю Олега — була здивована, що в когось ще схожі традиції. Не потрібно було звикати або переучуватися». Над ліжечками дітей Ольги й Олега ніколи не висіли Міккі-Мауси, а тільки портрети Степана Бандери, Івана Франка та Тараса Шевченко. Це свідомий вибір батьків, які навчають дітей бути патріотами, прищеплюють любов до української пісні.


Терезія Яценюк: банкір банкірові — дружина


Дружина лідера фракції «Батьківщина» Терезія розповідала, що познайомилася з Арсенієм Яценюком у банку. «Я працювала в банку «Аваль», Арсеній з’явився там трохи пізніше — приїхав із Чернівців. Ми побачилися майже в перший же день його роботи на новому місці — працювали в одному департаменті». Терезія говорить, що майбутній чоловік сподобався їй з першого погляду. За її словами, почуттям гумору Арсеній не був обділений та й сам сміявся таким заразливим сміхом, що про його прихід на роботу одразу дізнавалися всі. Їхні стосунки починалися із дружби, яка плавно переросла в кохання.


Оксана Ващенко: журналістка «приворожила» комуніста


Ухід лідера КПУ Петра Симоненка із сім’ї до молодої журналістки Оксани Ващенко (різниця у віці — 26 років) супроводжувався скандалом. Екс-дружина Світлана звинуватила чоловіка в поведінці, не гідній комуніста, стверджувала, що юна пасія приворожила її чоловіка. Йому пророкували ухід з посади голови партії. Але Петра Миколайовича це не зупинило — Оксана стала не лише законною дружиною, а й матір’ю дітей незмінного лідера комуністів. А починалося все банально. У 2003 році Ващенко вела на Національному радіо програму «Депутатський тиждень». До неї в гості приходили відомі політики. Одним із таких гостей став Петро Симоненко. «Не скажу, що закохалася в нього з першого погляду, але симпатія виникла одразу», — зізналася в одному інтерв’ю дівчина. Згадує, на тому ефірі помітно нервувала, ставила питання невлад. Але замість того щоб посміятися, Симоненко почав давати поради, підтримувати. Пізніше він покликав журналістку працювати прес-секретарем, але Оксана відмовилася — надто любила свою роботу. Але, як то кажуть, долі не уникнеш. Під час виборчої кампанії в 2004 році журналістів на радіо закріплювали за кандидатами в президенти для висвітлення їхньої діяльності. Оксану «випадково» прикріпили до Симоненка. Тривалий час вони просто симпатизували одне одному. А у 2006-му Петро Миколайович все ж таки зважився — освідчився журналістці в коханні. Вони разом уже понад шість років, Оксана народила Петру Миколайовичу сина й доньку. За цей час Компартія, всупереч пересудам, наростила рейтинг — на парламентських виборах 2013 року набрала понад 13% голосів. Це в 2,5 разу більше, ніж було на попередніх виборах.


Наталя Кличко: манекенницю відбили в нареченого


Справжнє кохання захопило боксера Віталія Кличка, коли йому виповнилося 25. На модному показі він побачив манекенницю Наталю Єгорову. Щоправда, на момент їхнього знайомства дівчина зустрічалася з іншим і збиралася за нього заміж, але це не заважало Віталію залицятися, дарувати квіти. Пізніше з нареченим Наталія таки розлучилася й у квітні 1997 року вийшла заміж за Кличка. А за три роки в подружжя народився первісток — Єгор. У 2002-му дружина подарувала Віталію доньку Єлизавету-Вікторію, а в 2005-му на світ з’явився Максим. Наталя була поруч із чоловіком на вирішальних боях — по той бік рингу плакала, співпереживала, як могла, підтримувала. «З Віталієм я ніколи не почувалася нещасливою», — не втомлюється запевняти пані Кличко. Сьогодні дружина тепер уже політика Віталія Кличка пробує себе в шоу-бізнесі, хоча до її захоплення естрадним співом Віталій ставиться скептично.

Статьи по теме
Безуглу звільнили з посади заступниці голови оборонного комітету
Безуглу звільнили з посади заступниці голови оборонного комітету

Народну депутатку Мар'яну Безуглу звільнили з посади заступниці голови комітету з питань національної безпеки і оборони. Вона має перейти до комітету зовнішньої політики.
19.09 — 1478

Зеленський пояснив необхідність Курської операції браком далекобійності
Зеленський пояснив необхідність Курської операції браком далекобійності

Україна була змушена почати операцію в Курській області РФ через брак далекобійної зброї. ЗСУ не могли знищувати росіян на далекій відстані.
06.09 — 481

Близько 180-190 депутатів. В
Близько 180-190 депутатів. В "Слузі народу" розповіли, скільки складає "ядро" монобільшості

Монобільшість у Верховній Раді України номінально складається з 233 депутатів, проте на практиці її ядро, яке забезпечує голоси, становить лише 180-190 народних обранців.
06.08 — 1223