Контракти.ua

3156  —  21.02.13
Азаров вважає м'ясо та яйця їжою багатіїв
Азаров вважає м'ясо та яйця їжою багатіїв

Уряд відмовиться від держрегулювання цін на яловичину, свинину, яйця, вирішивши, що це товари «так званого «преміум сегменту»

Про це йдеться в проекті постанови уряду про Порядок декларування зміни гуртово-відпускних цін на продовольчі товари.

Згідно з проектом, уряд, зокрема, має намір повністю відмовитися від держрегулювання цін на яловичину. Причиною такого кроку зазначено незначну частку її споживання населенням (16% у структурі споживання м´яса) і важкий поточний стан вітчизняного скотарства.

Також виключені зі списку регульованих товарів: свинина без кістки, м´ясо качок, гусей, індиків та інші види птиці (за винятком курятини), яйця курячі добірні і вищої категорії, цукор-рафінад і тростинний цукор.

Крім того, не будуть підлягати держрегулюванню ціни на продукцію, розфасовану в скляну тару, зокрема сметану та олію.

У перелік товарів, ціни на які регулює держава, запроваджується нова позиція - вівсяна і пшоняна крупа. Як випливає з опублікованого на сайті Міністерства економічного розвитку коментаря до проекту, це обумовлено популярністю цих товарів серед населення, в першу чергу найменш захищених його верств.

У коментарі Мінекономрозвитку наголошується, що новий перелік передбачає зменшення адміністративного втручання в процес ціноутворення на продовольство і орієнтований на потреби населення з низьким рівнем доходів.

«Зі сфери державного цінового регулювання виключаються продовольчі товари так званого «преміум сегменту», вироблені за поліпшеною технологією, розфасовані із застосуванням пакувальних матеріалів поліпшеної якості (тара скляна, керамічна тощо) – вказують «Коментарі».

 

Статьи по теме
Кабмін приведе тариф на світло до рівня собівартості його виробництва через руйнування в енергетиці, - нардеп
Кабмін приведе тариф на світло до рівня собівартості його виробництва через руйнування в енергетиці, - нардеп

Уряд вимушений прирівняти тариф на електроенергію для населення до рівня собівартості її виробництва, бо потрібні кошти на відновлення пошкодженої росіянами енергосистеми.
21.04 — 276

Кабмін затвердив склад наглядової ради
Кабмін затвердив склад наглядової ради "Укроборонпрому": хто увійшов

Кабінет міністрів затвердив склад Наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".
30.12.23 — 370

В Україні у червні подорожчало м'ясо
В Україні у червні подорожчало м'ясо

В Україні у червні 2023 року, порівняно з травнем цього року, роздрібні ціни в середньому зросли: свинина - 1,7%, яловичина - 3,6% курячий окіст - 2,2%, індичатина - 1,5% .
06.07.23 — 617