Контракти.ua

1045  —  19.02.13
Золото нацистов начинают искать ученые из Израиля
Золото нацистов начинают искать ученые из Израиля

Израильский ученый решил попытаться найти нацистский клад на дне озера Штольп в Германии.

Легенда о золоте на дне озера Штольп притягивает историков как минимум так же сильно, как Янтарная комната и потерянное сокровище Нибелунгов.

По легенде, 18 сундуков, полных золота и платины, лежат на дне озера Штольп на глубине 13 метров.

Израильский ученый Ярон Сворай при поддержке немецких служб решил попытаться поднять сокровище. «Для меня важно не столько сокровище, сколько люди, которым оно принадлежало. Для меня важнее всего восстановить немного справедливости», - говорит ученый.

С помощью самых современных сонарных сканеров стоимостью 50 тысяч евро и водолазов они собираются исследовать озеро, сообщает Euromag.

Рейхмаршал Герман Геринг в 1945 году, незадолго до капитуляции, приказал затопить клад в озере. Вынужденных работать над этим узников застрелили сразу же после этого на судне.

 

Статьи по теме
В Антарктиде исчезло большое озеро
В Антарктиде исчезло большое озеро

Международная группа ученых обнаружила внезапное исчезновение большого ледяного озера на поверхности шельфового ледника Антарктиды.
30.06.21 — 689

Обмелевшее озеро Бугаз в оккупированном Крыму - на грани исчезновения
Обмелевшее озеро Бугаз в оккупированном Крыму - на грани исчезновения

Озеро Бугаз в окрестностах Судака сильно обмелело и находится на грани исчезновения.
15.03.21 — 699

Словенія: що подивитися в затишній країні між Альпами та Балканами
Словенія: що подивитися в затишній країні між Альпами та Балканами

Слов'янська Швейцарія, тиха оаза добробуту на порозі вічно киплячих Балкан, більше Центральна, ніж Східна, Європа, акуратний край альпійських краєвидів розміром менше середньої української області, та з населенням у 2,05 млн осіб - ця країна здається штучною, дивною, й залишається практично цілковитою terra incognita серед інших європейських держав. І це при тому, що вона сумлінно входить до ЄС, НАТО, єврозони тощо. Slovenja – це де? Таке питання можна почути і в Західній Європі, і на пострадянському просторі. Найчастіше її плутають зі Словаччиною, що більше зрозуміло для країн з латинською графікою, бо Словаччина пишеться схожим чином – Slovensko. Для нашої ж людини Словенія – це все ще «колишня Югославія», незважаючи на 28 років, які минули з часу її незалежності. А головне – ця країна є «річчю в собі», вона нікому не нав’язується, а мирно й гордовито існує «на своїй, богом даній, землі». Контракти.uа вирішили допомогти вам пізнати цю Словенію. Перший нарис дає загальну уяву про країну, та знайомить зі столицею й найбільш цікавими місцями на сході та півночі Словенії.
26.10.19 — 3356