Контракти.ua

1878  —  18.02.13
Друга за день бійка у Гостиному дворі: затримано «свободівців»
Друга за день бійка у Гостиному дворі: затримано «свободівців»

Активісти спробували відбити Гостинний двір у рейдерів. В результаті «Беркут» силоміць витіснив з будівлі депутатів, близько 20 осіб затримано.

У будівлі Гостинного двору в Києві сталася бійка між бійцями «Беркута» і активістами, які захищають будинок від забудовників, у тому числі народними депутатами від ВО «Свобода».

Як повідомила у своєму Facebook журналістка Олена Білозерська, багато активістів затримані. За даними очевидців, близько 20 осіб. Повідомляють, що в одному з автозаків відвезли народного депутата-свободівця Андрія Міщенка.

«Затриманих насправді дуже багато... ...Основну групу протестуючих оточив загін «Беркута». Пакують жорстко всіх підряд, у тому числі дівчат і жінок похилого віку. Прибула швидка», - зазначила Білозерська.

За даними свободівця Олександра Аронця, кілька депутатів від «Свободи» і «Батьківщини» лягли під колеса автозака, куди «пакували» активістів, але «Беркут» силоміць витягнув їх звідти.

«Мета міліції - затримати активістів, щоб забудовники могли без перешкод знищувати Гостинний двір», - написав він на своїй сторінці у соцмережі.

За словами Аронця, його також намагалися побити і затримати.

«В середину Гостинного двору увірвалися 100 чудовиськ-беркутівців. Мене брутально взяли, понесли в автозак. Оскільки я впирався і кричав, що є помічником нардепа, тому, згідно з законодавством, вони без мого відома нардепа не мають права мене затримувати. Однак мене опустили і втрьох почали бити. Це помітила одна з телекамер і мене відпустили», - написав він.

Зі свого боку, депутат Верховної Ради від «Батьківщини» Олександр Бригинець у своєму Facebook уточнив, що під час затримання беркутівці били депутатів, журналістів та активістів. За його інформацією, затримані також двоє адвокатів.

«Депутати їдуть до міністра внутрішніх справ з вимогою покарати винних за те беззаконня, яке було влаштовано міліцією в Гостинному дворі», - повідомив він.

Заворушення у Гостинному дворі почалися після того, як активісти повідомили про нове рейдерське захоплення будівлі. За словами очевидців, через кілька годин їм вдалося «відбити» його у забудовників, які забарикадувалися на другому поверсі.

За даними Білозерської, під час прориву активістів забудовники і приватна охорона використовували проти людей сльозогінний газ і арматуру.

Підсумовувало результати другої за день бійки у Гостиному дворі ZN.ua.

Про те, чому відстояти Гостиний двір не менш важливо, ніж європейский вибір України, читайте тут.

 

Статьи по теме
У Києві та області на вихідні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - КМДА
У Києві та області на вихідні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - КМДА

У суботу та неділю, 4-5 травня, у Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
03.05 — 136

Чи планують у Києві відкривати пляжний сезон: відповідь КМДА
Чи планують у Києві відкривати пляжний сезон: відповідь КМДА

У Києві не планують відкривати пляжний сезон через міркування безпеки на тлі дії воєнного стану.
23.04 — 199

У Києві посилять заходи безпеки
У Києві посилять заходи безпеки

На тлі загроз збільшення кількості ракетних атак на цивільні об'єкти й ризику проникнення диверсійних груп Рада оборони Києва ухвалила низку рішень щодо забезпечення безпеки в столиці.
28.03 — 287