Контракти.ua

817  —  08.02.13
Майже 100 тисяч українців відвідали Австрію торік
Майже 100 тисяч українців відвідали Австрію торік

Австрійські курорти як місце проведення відпустки стають дедалі улюбленішими серед українців. 66% подорожуючих до цієї країни надають перевагу зимовому відпочинку у горах.

«В 2012 році нашу країну відвідали понад 90 тис. туристів з України - це майже вдвічі більше ніж у 2007», - наголошує представник Австрійського представництва з туризму Георг Капус.

Подорожуючі з України відвідують Австрію переважно взимку: 66,4% ночівель припадає на зимовий сезон, лише 32,6% на літній. Понад 80% українських гостей проводять свою відпустку в Тиролі, Зальцбурзі або Відні. «Шладмінг, який географічно знаходиться в Штирії, є, на відміну від зазначених місць, відомим лише знавцям. Природа, насолода та затишок – ось головні складові відпочинку в Штирії, оскільки люди в Штирії вважаються добродушними, привітними, дотепними та веселими -, розповідає пан Капус. - Грац – столиця Штирії – був у 2003 культурною столицею Європи і розуміється на тому, як своїм шармом причарувати відвідувачів».

У свою чергу, австрійські бізнесмени полюбляють Україну. Так, Австрія з $3 млрд посідає 5 місце серед іноземних інвесторів в Україні, зазначив на прес-конференції Торговий радник Посольства Австрії в Україні Грегор Постль. За його словами, австрійські підприємства працюють в Україні в різних сферах економіки.

Австрійська економіка постачає в Україну здебільшого технологічні високоякісні продукти, зважаючи на те, що 24,3% австрійського експорту в Україну складають вимірювальні та контрольні прилади та 17% машини та обладнання. «Українські підприємства потребують модернізації – Австрія володіє «ноу-хау» та продуктами для цього», – говорить Грегор Постль.

Покращення інвестиційного клімату та спрощення бюрократичних процедур в Україні є одним з найперших побажань австрійських підприємств. В українській економіці вбачається ще багато потенціалу і австрійські підприємства готові разом з українськими партнерами розвивати цей потенціал, наголошує торговий радник Австрії.

Статьи по теме
Провальний сезон. Спад туризму в Криму обертається мільйонними збитками для росіян
Провальний сезон. Спад туризму в Криму обертається мільйонними збитками для росіян

На туристичний сектор Криму чекає ще одне важке літо, оскільки російське вторгнення в Україну триває. Кількість туристів різко впала, що приносить галузі мільйонні збитки.
12.08.23 — 414

Шквал відмов. Що відбувається з туризмом у Криму після пошкодження мосту
Шквал відмов. Що відбувається з туризмом у Криму після пошкодження мосту

Після атаки 17 липня на Кримському мосту закрили рух автотранспорту. Російські туристи почали масово скасовувати бронювання відпочинку на острові.
19.07.23 — 417

Крах туризму. Готелі та пляжі в Криму порожні на піку сезону
Крах туризму. Готелі та пляжі в Криму порожні на піку сезону

У Криму різкий спад туризму – готелі порожні, як і багато пляжів. Бронювань цього року у 10 разів менше, ніж у попередні роки.
01.07.23 — 392