Контракти.ua

1631  —  06.02.13
«Свободі» впали в око захмарні зарплати футболістів
«Свободі» впали в око захмарні зарплати футболістів

Народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко скерував депутатський запит до Міністра доходів і зборів України щодо проведення перевірки та надання інформації про сплату податків і зборів з доходів гравців футбольних клубів Прем'єр-ліги.

«Слід з'ясувати правдиві суми податків і порівняти їх із оприлюдненими сумами зарплат спортсменів та тренерів конкретних футбольних клубів. Так, упродовж січня 2013 року Президент футбольного клубу «Арсенал» (Київ) Вадим Рабінович, а також головний тренер цього клубу Юрій Бакалов неодноразово у пресі оприлюднювали розміри заробітних плат футболістів своєї команди на рівні 30-40-50 тис. євро на місяць. Така інформація, з-поміж іншого, міститься на офіційному сайті ФК «Арсенал» у розділі новин в інтерв'ю Рабіновича від 08.01.2013. З повідомлень у пресі, які неодноразово тиражувалися в газетах та на сторінках інтернет-видань, заробітна плата головного тренера ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ) Хуанде Рамоса (громадянина Іспанії) складає 5 млн євро на рік. За інформацією з тих же джерел, головний тренер ФК «Шахтар» Донецьк Мірча Луческу (громадянин Румунії) отримує 3 млн євро на рік. Це великі суми, і я впевнений, що ці суми не декларували, а податки до бюджету не було сплачено», – зазначив свободівець.

У запиті Ігоря Мірошниченка міститься вимога організувати проведення перевірки та надати вичерпну інформацію про розмір суми податків, сплачених з доходів за період з 1 січня по 31 грудня 2012 року, отриманих в Україні в якості заробітної плати гравцями ФК «Арсенал», «Шахтар» (Донецьк), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Металіст» (Харків) та «Динамо» (Київ).

«Після отримання відповіді на запит я буду звертатися до Генеральної прокуратури для розслідування, за наявних підстав, фактів ухилянь від сплати податків. Також на законодавчому рівні найближчим часом запропоную законопроект, який закриє прогалини, що є в податковому законодавстві», – підсумував Мірошниченко.

За матеріалами прес-служби ВО «Свобода»

Статьи по теме
Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу
Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу

Український футболіст Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу. За відповідне рішення проголосували делегати на позачерговому Конгресі УАФ.
25.01 — 280

Не Бекхем. Google назвав найпопулярнішого футболіста з 1999 року
Не Бекхем. Google назвав найпопулярнішого футболіста з 1999 року

Кріштіану Роналду - найпопулярніший футболіст з 1999 року. Саме ім'я цього португальського нападника найчастіше вводили в пошуковий рядок Google протягом останніх майже 25 років.
14.12.23 — 287

Підтримав українців і став Королем футболу в 17: неочевидні факти про померлого Пеле
Підтримав українців і став Королем футболу в 17: неочевидні факти про померлого Пеле

Не стало легендарного бразильця Пеле. Король футболу впродовж тривалого часу боровся з онкологічним захворюванням.
30.12.22 — 495